ES vēršas tiesā pret Franciju par palīdzību «Ryanair» un «Transavia»

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Eiropas Savienība (ES) pirmdien vērsās bloka augstākajā tiesā pēc tam, kad tai neizdevās atgūt nepilnus desmit miljonus eiro nelegālas valsts palīdzības, kuru saņēmušas zemo cenu lidsabiedrības «Ryanair» un «Transavia».

Īrijā bāzētā «Ryanair» un Nīderlandes «Transavia» saņēma naudu no Francijas valdības apmaiņā pret savu bāžu izvietošanu vairākās Francijas reģionālajās lidostās.

Eiropas Komisija (EK) pērn jūlijā deva rīkojumu Francijas valdībai atgūt saņemto naudu, sakot, ka tāda palīdzība kompānijām sniedza negodīgu pārsvaru pār konkurentiem.

«Eiropas Komisija ir vērsusies pret Franciju Eiropas Savienības Tiesā par to, ka tā nespēja atgūt nepiemēroto palīdzību, ko saņēma «Ryanair» un tās meitasuzņēmums «Airport Marketing Services» (AMS) par Po, Nīmas un Angulēmas lidostās, kā arī «Transavia» par Po lidostas izmantošanu,» teikts paziņojumā.

ES ir pieprasījusi 6,3 miljonus eiro no «Ryanair» par Nīmas lidostas Francijas dienvidos izmantojumu, 2,4 miljonus eiro no «Ryanair» un 420 tūkstošus eiro no «Transavia» saistībā ar Po Piraneju lidostas izmantojumu un 870 tūkstošus eiro no «Ryanair» par Angulēmas lidostas Francijas centrālajā daļā izmantošanu.

EK norāda, ka atlaides un mārketinga vienošanās nozīmēja, ka aviosabiedrības par lidostu izmantojumu maksāja mazāk nekā tām vajadzētu.

«Ryanair» ir pārsūdzējis prasību atmaksāt saņemto palīdzību Francijas valdībai, praktiski bloķējot ES rīkojumu Francijas tiesās, norādīja EK.

«Lai nodrošinātu, ka tās lēmumi par valsts palīdzību tiek pilnībā īstenoti, komisija ir nolēmusi vērsties pret Franciju Eiropas Savienības Tiesā,» norādīja EK.

Pērn «Ryanair» paziņoja, ka jau 2011.gadā ir pārtraukusi darbību Po lidostā un 2009.gadā tā izbeigta Angulēmas lidostā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu