«Ditton pievadķēžu rūpnīca» līdz decembrim sasauks akcionāru ārkārtas sēdi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ivars Soikāns / LETA

AS «Ditton pievadķēžu rūpnīca» valde līdz šā gada 1.decembrim sasauks akcionāru ārkārtas sapulci, kuras galvenais temats būs padomes atbildība par pērnajiem finanšu rādītājiem, kā arī šā gada deviņu mēnešu darbības rezultāti, liecina uzņēmuma paziņojums biržai «Nasdaq Riga».

Tajā teikts, ka rūpnīcas akcionāri savā kārtējā sapulcē pieņēmuši zināšanai valdes un padomes ziņojumus, nolemjot, ka šogad sabiedrības darbība jāorientē uz pērno zaudējumu segšanu no nākamo periodu peļņas.

Tāpat sapulces dalībnieki analizējuši tirgus situāciju un uzņēmuma attīstības perspektīvu tuvākajos divos gados.

Kā ziņots, «Ditton pievadķēžu rūpnīcas» neto apgrozījums šī gada pirmajā ceturksnī bija 1,446 miljoni eiro, kas ir par 1,668 miljoniem eiro mazāks nekā 2014.gada pirmajā ceturksnī, savukārt zaudējumi bija 926 710 eiro salīdzinājumā ar pērn pirmajā ceturksnī gūto 3617 eiro peļņu.

Pārskata periodā uzņēmums eksportēja 32% no produkcijas pamatveidiem, tajā skaitā 8% uz Austrumiem un 24% uz Rietumiem. Latvijā tika realizēti 68% produkcijas.

AS «Ditton pievadķēžu rūpnīca» neto apgrozījums pagājušajā gadā bija 10,696 miljoni eiro, bet tīrie zaudējumi bija 6,024 miljoni eiro, liecina auditētie pagājušā gada finanšu rādītāji, kas iesniegti biržā «Nasdaq Riga».

Uzņēmuma vadības ziņojumā norādīts, ka pērn neto apgrozījums bija par 12,4% lielāks nekā 2013.gadā. Preču produkcija izlaista 7,053 miljonu eiro apmērā.

Salīdzinājumā ar nerevidēto pārskatu būtiski mainījies 2014.gada zaudējumu aprēķins, proti, nerevidētajā pārskatā pagājušā gada zaudējumi tika rēķināti 4,16 miljonu eiro apmērā.

«Ditton pievadķēžu rūpnīca» 1949.gadā dibināta kā pievadķēžu ražošanas specializētais uzņēmums. Rūpnīca ražo plašu ķēžu nomenklatūru, kuras tiek izmantotas mehāniskajos spēka pārvados - automobiļos, motociklos, lauksaimniecības tehnikā, iekrāvējos, velosipēdos, aerokamanās, dažādu veidu ražošanas iekārtu pievados.

Uzņēmumam ir plašs pārstāvniecību tīkls NVS valstīs.

Uzņēmuma lielākie akcionāri ir Eduards Zavadskis (20%), Vladislavs Drīksne (19,92%), SIA «MAX Invest Holding» (13,635%), SIA «Maleks S» (13,63%) un SIA «Dvinsk MNG» (9,46%).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu