Aptauja: strādājošie cieš no sēdoša darba, mikroklimata, nespējas ietekmēt lēmumus

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Shutterstock

Latvijas strādājošie visvairāk sūdzas par neērtu darba pozu, kā arī ilgstošu sēdošu darbu, nepiemērotu mikroklimatu un nespēju ietekmēt vadības lēmumus, liecina Eiropas Darba drošības un veselības aizsardzības aģentūras (EU-OSHA) otrā Eiropas uzņēmumu apsekojuma rezultāti.

Pētījums aptvera 50 000 darbavietu 36 Eiropas valstīs. Tas rāda, ka Latvijas strādājošos, vairāk nekā vidēji Eiropā, uztrauc arī karstums, aukstums vai sauss gaiss darba vietā, nespēja ietekmēt darba procesus un vadības lēmumus, un iespējamā darba zaudēšana.

Latvijā par neērtu vai sāpīgu darba pozu sūdzas 59,7% respondentu, kamēr vidēji ES šis faktors sagādā problēmas 55,8% aptaujāto. Biežāk nekā mūsu strādājošos neērta darba poza nomāc vien spāņus, francūžus, portugāļus, igauņus un somus.

Karstums, aukstums vai sauss gaiss darba vietā traucē pusei Latvijas strādājošo, un tas ir trešais augstākais rādītājs ES aiz Dānijas un Somijas. Vidēji ES nepiemēroti klimatiskie apstākļi ietekmē 35,9% respondentu.

Savukārt uz nespēju ietekmēt uzņēmuma vai iestādes vadības lēmumus norādījuši 22,6% Latvijas strādājošo, un šajā radītājā Latvija ir otrajā vietā aiz Zviedrijas. Citur Eiropā darbinieki jūtas krietni ietekmīgāki un ar nespēju mainīt vadības domas saskārušies 13,4% aptaujāto.

Sāpīga tēma Latvijas strādājošajiem ir arī darba vietas saglabāšana, rāda aptaujas rezultāti. Par iespējamo darba zaudēšanu bažījas 27,9% mūsu valsts iedzīvotāju, un šajā ziņā Latvija ir piektā ES aiz Somijas, Horvātijas, Portugāles un Čehijas. Vidēji Eiropā darba vietas saglabāšanas jautājums ir aktuāls 15,6% respondentu.

Apsekojuma rezultāti liecina, ka 76% uzņēmumu ES dalībvalstīs regulāri veic riska novērtējumus, kā arī 90% no tiem uzskata tos par lietderīgu darba aizsardzības pārvaldības veidu.

Apsekojuma mērķis ir noskaidrot, kā visu lielumu organizācijās, tostarp mazos uzņēmumos ar 5 - 10 darbiniekiem, praksē tiek risināti darba aizsardzības jautājumi un jo īpaši, kā tiek novērsti jaunie un nākotnes riski. Pētījumā apkopotas atbildes no gandrīz 50 000 darbavietām 36 valstīs, ieskaitot visas 28 dalībvalstis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu