Nebanku kreditētāja «Aizdevums.lv» peļņa pērn - 2,7 miljoni; apgrozījums aug par 19,2%

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Nebanku kreditētāja «Aizdevums.lv» peļņa pagājušajā gadā bija 2,7 miljoni eiro, kas ir par 6,1% mazāk nekā 2013.gadā, savukārt kompānijas apgrozījums palielinājās par 19,2% un sasniedza 5,594 miljonus eiro, liecina datubāzē «Lursoft» publicētais pārskats.

Tostarp

«Aizdevums.lv» procentu ieņēmumi no izsniegtajiem kredītiem pagājušajā gadā bija 4,062 miljonu eiro apmērā, kas ir pieaugums par 21,9%,

iekasētā maksa par aizdevumu izsniegšanu veidoja 1,225 miljonus eiro, kas ir pieaugums par 14,6%, bet iekasētā maksa par aizdevuma apkalpošanu bija 306,5 tūkstošu eiro apmērā, kas ir par 5,9% vairāk nekā 2013.gadā.

Kompānijas finanšu pārskata vadības ziņojumā minēts, ka, palēninoties Latvijas ekonomikas izaugsmei un turpinoties patērētāju kreditēšanas likumu sakārtošanai, tirgū saasinājās konkurence un tādējādi «Aizdevums.lv» izaugsmes tempi 2014.gadā samazinājās.

Pērn «Aizdevums.lv» noslēdza apmēram 27,5 tūkstošus kreditēšanas līgumus par apmēram 18,2 miljoniem eiro.

Savukārt kompānijas neto debitoru portfelis palielinājās par 16% un sasniedza 22,46 miljonus eiro.

Vienlaikus kompānijas vadība atzīmē, ka pagājušajā gadā uzlabojās «Aizdevums.lv» kredītportfeļa kvalitāte - vairāk nekā 30 dienas kavēto kredītu daļa kompānijas kopējā portfelī samazinājās no 16% līdz 13%.

Pērn kompānija turpināja arī paplašināt filiāļu tīklu - atvērta filiāle Ventspilī, kā arī pārveidota un paplašināta Jelgavas filiāle. Kompānijai pērn bija filiāles arī Daugavpilī, Liepājā, Valmierā, Rēzeknē un Rīgā.

Tāpat kompānijas vadība informē, ka ir

nolemts «Aizdevums.lv» pievienot kompāniju «MG Capital».

2013.gadā «Aizdevums.lv» strādāja ar peļņu 2,876 miljonu eiro apmērā, bet kompānijas apgrozījums bija 4,691 miljons eiro.

«Aizdevums.lv» izveidota 1999.gada nogalē ar nosaukumu «Nelss līzings». Kopš 2008.gada vasaras «Aizdevums.lv» vienīgā īpašniece ir Zviedrijas «Marginalen». Pēc Latvijas Nebanku kredītdevēju asociācijas datiem, 2013.gadā «Aizdevums.lv» pēc neto apgrozījuma bija trešā lielākā nozares kompānija Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu