Transporta uzņēmuma «Sungate» zaudējumi sasniedz 684 287 eiro

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Transporta uzņēmums SIA «Sungate» pērn strādājis ar 14,6 miljonu eiro apgrozījumu un tas ir par 24% mazāk nekā gadu iepriekš, liecina «Firmas.lv» informācija.

Vienlaikus kompānijas zaudējumi sasnieguši 684 287 eiro, lai gan gadu iepriekš uzņēmums strādāja ar peļņu 208 584 eiro apjomā.

Vadības ziņojumā teikts, ka

2014.gada otrajā pusē izveidojās nelabvēlīga situācija kravu pārvadājumu tirgū, ņemot vērā Krievijas pretreakciju pēc tai noteiktajām sankcijām.

Tas esot ietekmējis kompānijas biznesu, pārvadājot Eiropas Savienības, Norvēģijas, ASV, Austrālijas un Kanādas preces.

Neskatoties uz 2013.gadā Krievijā un Kazahstānā nodibinātajiem meitasuzņēmumiem, lai samazinātu ražošanas izmaksas pārvadājumiem pa dzelzceļu, situāciju pērn neesot izdevies uzlabot.

Ziņojumā tiek kritizēta «DNB banka», kas pērn pārskatījusi kreditēšanas nosacījumu par sliktu kompānijai, līdz ar to nācies mainīt kredītbanku, un par aizdevēju kļuvusi «Norvik banka».

Uzņēmums arī turpmāk turpinās pamatdarbību un izmantos specializēto ritošo sastāvu, sniedzot dzelzceļa pakalpojumus. Tāpat uzņēmuma mērķis ir piesaistīt jaunus klientus Latvijā un ārpus tās.

Kā ziņots, šī gada aprīlī ķīlu devusi transporta pakalpojumu sniedzēja SIA «Sungate», informēja Uzņēmumu reģistrā. AS «Norvik banka» no uzņēmuma ņēmusi ķīlu 7,33 miljonu eiro apmērā.

«Sungate» reģistrēta 1992.gadā, un tā vienādās daļās - 25% - pieder trim Latvijas pilsoņiem un Uzbekistānas pilsonim. Īpašnieki ir Nikolajs Semjonovs, Voldemārs Sardiko, Jurijs Lihošerstovs, kā arī Ališers Akramovs. Uzņēmuma pamatdarbība ir transporta un ekspedīcijas pakalpojumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu