Latvijas Raidorganizāciju asociācija: Situācija tirgū nav spoža

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Situācija nozares tirgū nav spoža un šāds iespējamais pavērsiens bija prognozējams, saistībā ar Latvijas Valsts radio un televīzijas centra (LVRTC) paziņojumu, ka no šodienas tas pārtrauc nodrošināt bezmaksas televīzijas apraidē esošā SIA «Ogres televīzija» kanāla OTV programmas izplatīšanu, aģentūrai LETA teica Latvijas Raidorganizāciju asociācijas izpilddirektore Gunta Līdaka.

«Nauda netika samaksāta, un LVRTC dara to, ko uzskata par pareizu. Mēs jau brīdinājām, ka tirgū naudas nav, attīstība nevar notikt objektīvu iemeslu dēļ. Mazie kanāli eksperimentē, un viegli tiem neiet. Pirmā indikācija - situācija tirgū nav uzlabojusies, un izskatās, ka tās perspektīvas nav spožas,» sacīja Līdaka.

Viņa uzskata, ka šāds lēmums rosina uzdot jautājumus, kā pašreizējā situācijā rīkosies pārējie mazie kanāli.

«Jautājums, ko LVRTC darīs tālāk ar pārējiem dalībniekiem, kuriem šāds lēmums apraidēm paceļ cenu.

Līdz ar to - vai šie mazie kanāli būs spējīgi maksāt šādas summas un

kas notiks ar bezmaksas apraidi Latvijā vispār,

kas, manuprāt, ir nolemta milzīgai neveiksmei. Latvijas Raidorganizāciju asociācija jau vairākkārt par to ir teikusi,» sacīja Līdaka.

«Šāds pavērsiens bija prognozējams. Mēs jau teicām, ka tās prognozes nav spožas, arī toreiz, kad šie mazie kanāli parādījās bezmaksas apraidē. Bezmaksas apraidē varēja parādīties kādi no kanāliem, kuri jau produkciju ražoja. Tajā brīdī, kad mēģinājām politiķus par to pārliecināt, neviens mūsos neklausījās. Risinājums ir tieši tāds, kāds tas ir,» sacīja Līdaka.

Kā ziņots, LVRTC no šodienas pārtrauc nodrošināt bezmaksas televīzijas apraidē esošā SIA «Ogres televīzija» kanāla OTV programmas izplatīšanu, aģentūru LETA informēja LVRTC pārstāvji. Šādu lēmumu uzņēmuma valde pieņēmusi, jo pēdējā gada laikā raidsabiedrībai «Ogres televīzija» izveidojies ievērojams parāds par saņemtajiem apraides pakalpojumiem un ar «Ogres televīziju» nav izdevies vienoties par tādu parāda atmaksas grafiku, kas apmierinātu abas puses.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu