«Cvmarket.lv» palīdz darbam atrast tevi

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Tradicionāls veids, kā meklēt darbu, ir skatīt darba sludinājumus un, atsaucoties uz tiem, sūtīt pieteikuma vēstuli un savu CV. Taču speciālistu darba portāls www.cvmarket.lv jau no 2003.gada piedāvā šo procesu no otras puses – proti, darba meklētājs reģistrējas CV Market sistēmā, pievieno savu CV, savukārt darba devēji, meklējot šajā portāla sev atbilstošus darbiniekus, uzrunā tieši tevi. Kā saka, darbs pats atrod tevi.

Darba meklēšana ir pats par sevi ļoti nopietns darbs, kam jāpievērš uzmanība pat vairāk kā sākotnēji varētu likties. Tādēļ «CV Market» cenšas atvieglot darba meklētāju ikdienu, piedāvājot iespēju reģistrēt CV, lai darba devējs pats tevi atrastu, jo liela daļa uzņēmumu darbiniekus meklē bez atklātas vakances publicēšanas.

Darba meklētāja profils

Reģistrējoties www.cvmarket.lv, klients izveido savu darba meklētāja profilu, kur var ātri izveidot un pievienot CV. Profils ir ērts un pārskatāms – ar CV statistiku, pieteikumu vēsturi un kandidēšanas iespējām.

CV Market» speciālisti ieteic būt aktīviem darba meklētājiem un rādīt to arī savā profilā, aktualizējot CV vai regulāri papildinot informāciju. Ja darba meklētāja profils nav aktualizēts trīs vai vairāk mēnešus, maz ticams, ka darba devējs izteiks darba piedāvājumu, uzskatot, ka darba meklējumi vairs nav aktuāli.

Lai nepalaistu garām labākos darba piedāvājumus, darba meklētājam sludinājumi jāizskata ik dienu, savukārt, lai šo procesu atvieglotu,www.cvmarket.lvpiedāvā izveidot savu automātisko darba meklēšanas aģentu, kas atbilstošas vakances nosūtīs tev e-pastā. Pēc tam ātri un ērti varēsi pieteikties pats vakancei ar savu CV.

Arī «CV Market» personālatlases speciālisti izmanto darba meklētāju profila informāciju, lai izraudzītos atbilstošākos darbinieku piedāvājumus klientiem, kas darbiniekus nemeklē paši, bet uztic to darīt personālatlases kompānijai. Ir daudz darba vakanču, kas netiek publiski izsludinātas, bet darbinieki meklēti tieši šādā veidāar personālatlases kompānijas stārpniecību.

Arī tiešajā meklēšanā – headhuntingā jeb «galvu medībās», meklējot augstākā līmeņa vadītājus vai šauras, specifiskas jomas speciālistus, «CV Market» «mednieki»regulāri caurskata reģistrēto darba meklētāju profilus.

CV

Reģistrēties portālāwww.cvmarket.lvir vienkārši – tikai pieci soļi un tava CV forma ir aizpildīta. Tas izdarāms pāris minūšu laikā, turklāt bez maksas.

Lietotāji savu CV var jebkurā laikā rediģēt, pievienot informāciju, veidot konfidenciālu vai norādīt uzņēmumus, kuriem nevēlas rādīt savu CV. Var savu ievietot vienlaikus vairākus CV variantus, dažādās valodās. Un būt droši par to, ka to skatīs tikai tie darba devēji, kas arī ir reģistrējušies CV Market.

Pievienojot savu CV, iespēja izvēlēties, kāds būs tā statuss – aktīvs vai konfidenciāls. Aktīvs statuss nozīmē to, ka visi reģistrētie darba devēji, kas izmanto CVmarket datubāzi, var skatīt CV iekļauto informāciju un sazināties ar darba meklētāju. Savukārt, ja būs norādīts konfidenciāls statuss, darba devējiem būs iespēja pārskatīt CV bez personīgās un kontaktinformācijas, kā arī bez informācijas par iepriekšējām darbavietām un atsauksmēm.

Tiem, kas savā CV norādījuši vēlamo darba algu, piedāvāts vēl kāds vērtīgs portāla rīks – vidējās algas pieprasījums. To izmantojot, ir iespējams redzēt vidējo algu izvēlētajā darbības sfērā. Algas intervālu var aprēķināt pēc kategorijām, amatu nosaukumiem, darba vietām, izglītības, vecuma un dzimuma.

Darba sludinājumi

Šobrīdwww.cvmarket.lvir aktuāli aptuveni 10 tūkstoši darba sludinājumu, turklāt sludinājumu vietne papildinās katru dienu. Tā kā «CV Market» ir Baltijas uzņēmums, darba piedāvājumi ir arī no Igaunijas un Lietuvas.

Darba sludinājumi ir šķiroti pēc pievienošanas laika, pēc kategorijām, darba vietas, pēc uzņēmumiem.

Gan pieteikšanās darba sludinājumiem, gan vakanču piedāvājumu saņemšanae-pastā ir bezmaksas pakalpojums reģistrētajiem lietotājiem.

Arī darba meklētājiem ir iespēja portālā www.cvmarket.lv izvietot savu sludinājumu. Publicēt sludinājumu ir ļoti vienkārši, jāaizpilda tikai daži lauki, īsi aprakstot iemaņas un vēlamo darbu.

Jārīkojas, lai dotu sev iespēju

Nav šaubu, lai vinnētu loterijā, ir jānopērk loterijas biļete. Tāpat ir ar darba meklējumiem – lai to iegūtu, un lai iegūtu labāko piedāvājumu, ir jārīkojas, - atzīst farmaceite Baiba, kura ilgstoši bija nosūtījusi savu CV atsaucoties darba sludinājumiem, taču tā arī nespēja sagaidīt uzaicinājumu uz darba interviju. Līdz viņa sadūšojās ievietot savu CV portālāwww.cvmarket.lv. Baibu uzrunāja viņas tagadējais darba devējs.

Tas ir pavisam vienkārši – jāsāk ar sava CV reģistrēšanu darba meklētāju portālā. Par to, ka tas strādā ar rezultātu, ir pārliecinājusies arī pati«CV Market» tagadējā vadītāja. Pirms vairākiem gadiem viņa gribēja savā profesionālajā karjerā pārmaiņas, un ievietoja savu CV portālāwww.cvmarket.lv. Pēc kāda laika ar viņu sazinājās darba devējs un piedāvāja personālatlases speciālista darbu. Izrādījies, ka šis darba devējs ir pats personālatlases uzņēmums «CV Market». Renāte piedāvājumu pieņēmusi un guvusi labu profesionālo pieredzi, bet tad nākuši jauni izaicinājumi un viņa no «CV Market» aizgājusi, lai pēc kāda laika tajā atkal atgrieztos, bet nu jau kā uzņēmuma vadītāja. Tādēļ Renāte ar vislielāko pārliecību saka – ir jārīkojas, lai dotu sev iespēju, jo katra iespēja var dot arī nākamo iespēju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu