Aizdomās par viltotu zāļu izplatīšanu aptur lieltirgotavas «Astra Pharma» licenci

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: GATIS DIEZIŅŠ / LETA

Aizdomās par viltotu zāļu izplatīšanu Zāļu valsts aģentūra (ZVA) apturējusi licenci lieltirgotavai SIA «Astra Pharma», šovakar vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums «Panorāma».

Informāciju par iespējamu zāļu viltojumu Latvijā ZVA saņēmusi no Eiropas zāļu aģentūras.

ZVA skaidro, ka viltojums nav saistīts ar zāļu sastāvu, bet gan zāles iepirktas no nelicencēta uzņēmuma, kas arī tiek klasificēts kā zāļu viltojums. Konkrētās zāles Latvijā neesot nonākušas, uzņēmums, iespējams, bijis starpnieks zāļu nogādei citās valstīs.

Pašā uzņēmuma norāda, ka zāļu iegāde no nelicencētas kompānijas bijusi darbinieka kļūda. Lēmumu par licences apturēšanu uzņēmums pārsūdzēs.

Veselības ministrs Guntis Belēvičs (V) norāda, ka šāds gadījums Latvijā ir «ekstraordinārs» un šāda komersanta darbība nekavējoties tiek apturēta uz visiem laikiem.

Kā liecina «Firmas.lv» informācija, SIA «Astra Pharma» apgrozījums pērn pieaudzis par 49%, sasniedzot 1 196 956 eiro. Uzņēmuma peļņa bijusi 714 eiro un nav pieaugusi. Uzņēmumā strādā seši darbinieki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu