Kustība «Tu esi. Tu vari.» iedvesmo jebkuru sportotgribētāju ar invaliditāti

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Līdz ar bankas Citadeles atbalsta kustību paralimpiešiem «Tu esi. Tu vari.» ticība saviem spēkiem augusi gan profesionālo sportistu - paralimpiešu, gan daudzu citu cilvēku ar invaliditāti vidū, kuri gatavi iesaistīties tautas sportā ikdienā. Viņu mērķtiecība ir iedvesmas avots jebkuram, mudinot padomāt, ja cilvēki ar invaliditāti var, tad visi kopā varam vēl daudz vairāk.

Labs piemērs tam ir nesen aizvadītā Paralimpiskajā sporta diena, Ķeizarmežā, Rīgā, kur desmit sporta veidos sacentās vairāk nekā 400 cilvēku ar invaliditāti no visas Latvijas.

Paralimpiskā sporta diena savā piektajā jubilejā apliecināja, ka sportā gaidīti visi cilvēki ar invaliditāti - neatkarīgi no vecuma un fiziskās sagatavotības. «Esam gandarīti, ka Paralimpiskā sporta diena gūst tik lielu atsaucību gan sportot gribētāju, gan līdzjutēju ziņā,» teic Latvijas Paralimpiskās komitejas ģenerālsekretārs Andris Ulmanis.

Šogad Paralimpiskajā sporta dienā sēdvolejbola spēlētājs Aleksandrs Ronis piedalījās pirmo reizi, viņš dzirdējis par to arī iepriekšējos gados un šoreiz izlēmis startēt. Aleksandrs ratiņkrēslā nokļuvis pēc kāda nelaimes gadījuma bērnībā un vēlāk sportam pievērsies, lai varētu vairāk laika pavadīt ārpus mājām – dzīvotu aktīvi! Aleksandrs jau paguvis izmēģināt sēdbasketbolu, viņam patīk arī peldēšana, tomēr sēdvolejbols izrādījies tuvāks. Tagad par to liecina arī augstie sasniegumi šajā sporta veidā, kas, protams, ir visas komandas darbs, atzīst Aleksandrs.

Savukārt Kristapam Bogdanovam no Valmieras ir 18 gadi, un viņa aizraušanās ir sporta spēle «Boccia», kurā jāmet viegla bumbiņa. Kristaps ar prieku spēlē «Boccia», kad vien iespējams. Kustību traucējumi Kristapam ir no bērnības, un šī spēle viņam ir ļoti piemērota, uzlabo noskaņojumu, un viņš katru gadu dodas arī uz Paralimpisko sporta dienu. Turklāt šogad Kristapam šajā sportiskajā pasākumā izdevās ne tikai pasportot, bet arī kā dalībniekam laimēt planšeti – specbalvu no Citadeles. «Visas dienas garumā Kristaps turēja īkšķus un stāstīja, cik ļoti vēlas laimēt specbalvu, tāpēc, to patiešām saņemot, prieks bija neaprakstāms,» par piedzīvoto atceras Kristapa mamma Jolanta.

Banka Citadele 2012. gadā uzsāka līdz šim lielāko atbalsta programmu Latvijas paralimpiešiem un kustību «Tu esi. Tu vari.», lai veicinātu paralimpiskā sporta attīstību Latvijā, sportam piesaistītu arvien jaunus cilvēkus, kam ir invaliditāte, un mainītu sabiedrības attieksmi pret cilvēkiem ar invaliditāti un viņu iespējām. Paralimpiskā sporta dienu organizēja Latvijas Paralimpiskā komiteja sadarbībā ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu un banku Citadele.

* Šis ir reklāmraksts!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu