Globāla izpratne par starptautisko mārketingu un biznesa vadību – panākumu atslēga vienā no pieprasītākajām šodienas profesijām

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Starptautiskā mārketinga speciālisti Latvijas darba tirgū jau tagad ir pieprasīti, un nākotnē pieprasījums būs vēl lielāks, jo Latvijai – kā ikvienai mazai valstij – iekšējais tirgus ir ļoti neliels. Mūsu uzņēmumi, uzsākot darbību, vietējā tirgū ātri sasniedz savas produkcijas noieta griestus ierobežotā pieprasījuma dēļ. Tālākā izaugsme iespējama, tikai startējot ārējā tirgū. Savukārt eksporta tirgus apguvei nepieciešami profesionāli labi sagatavoti starptautiskā mārketinga speciālisti, kādu Latvijā pagaidām pietrūkst. To apliecina vairāki Latvijā veiktie darba tirgus pētījumi, kuros mārketinga speciālists ir minēts starp pirmajiem pieciem visvairāk pieprasītajiem speciālistiem.

Rīgas Stradiņa universitātē (RSU) ir izveidota jauna maģistra studiju programma «Starptautiskais mārketings un biznesa vadība», un tās izveidē ir ņemtas vērā būtiskas izmaiņas starptautiskā mārketinga globālajā vidē, kas notikušas pēdējās divās desmitgadēs: e-komercijas izplatība starptautiskajā biznesā, integrētā mārketinga komunikācijas transformācija digitālajā laikmetā, zīmolvadība starptautiskajā biznesā, izmaiņas patērētāju uzvedībā u. c.

Mūsu pasniedzēju komanda ir augsti kvalificēta, ar starptautisku profesionālo un akadēmisko pieredzi. Pasniedzēji stažējušies pasaules vadošajās universitātēs, piem., ASV un Dānijā.

Jaunās profesionālās maģistra studiju programmas realizācijā līdzdarbosies gan ārvalstu, gan arī Latvijas labākie akadēmiskie mārketinga mācībspēki un profesionāļi, kuri ir apvienojušies «Radošo direktoru klubā» (Ē. Stendzenieks,
Z. Zaķis, A. Rubīns, R. Platacis u. c.). Ar «Radošo direktoru klubu» jau šajā mācību gadā RSU ir aizsākusies produktīva sadarbība bakalaura studiju līmenī. Uz pirmajām divām A. Rubīna un R. Platača publiskajām lekcijām bija ieradušies vairāki simti interesentu.

Esam lepni, ka RSU Eiropas studiju fakultātes Reģionālās ekonomikas un biznesa katedrā blakus četrām jau esošajām studiju programmām (trīs akadēmiskajām bakalaura studiju programmām un vienai profesionālajai maģistra studiju programmai) tagad pievienojusies piektā studiju programma. Īpaši svarīgi tas ir katedrā realizētās bakalaura studiju programmas «Starptautiskais mārketings un reklāma» absolventiem un studējošajiem, kuri tagad varēs turpināt studijas izvēlētajā studiju virzienā maģistra studiju līmenī un iegūt profesionālo augstāko izglītību kopā ar profesionālo kvalifikāciju. Minēto bakalaura programmu kopš tās realizācijas uzsākšanas jau absolvējuši vairāk nekā 150 studenti. Interesi par šo jauno maģistra studiju programmu jau tās tapšanas gaitā izrādīja arī citu augstskolu studenti, kas ir saprotami, jo šobrīd neviena cita Latvijas universitāte vai augstskola šādu studiju programmu nepiedāvā, tā šobrīd ir unikāla.

Ja vēlies iegūt profesionālo maģistra grādu uzņēmējdarbībā un vadītāja kvalifikāciju, izmanto iespēju Rīgas Stradiņa universitātē studēt «Starptautiskā mārketinga un biznesa vadību» – jaunu, pieprasītu un vienīgo šādu maģistra studiju programmu Latvijā!

Vairāk informācijas:

RSU mājas lapā: http://www.rsu.lv/studiju-iespejas/magistra-studijas/studiju-programmas/starptautiska-marketinga-un-biznesa-vadiba; studiju programmas Starptautiskā mārketinga un biznesa vadība vadītājs Dr. sc. admin. Henrijs Kaļķis, e-pasts:henrijs.kalkis@rsu.lv;tālrunis: 67409184, 67409195.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu