Asociācija: ostām gads varētu būt stabils; joprojām nervozitāte par ģeopolitisko situāciju

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Latvijas ostām 2015.gads varētu būt stabils, kopumā pārkraujot līdzīgu kravu apmērā kā pērn, pastāstīja Latvijas Ostu asociācijas vadītājs Kārlis Leiškalns.

Viņš norādīja, ka gada pirmie četri mēneši Latvijas ostām kopumā bijuši stabili. Rīgas brīvosta strādā ar kravu pieaugumu 4,7% apmērā, salīdzinot ar attiecīgo laiku 2014.gadā, taču Ventspilī piedzīvots kravu apgrozījuma kritums par 13,9%. Savukārt Liepājas ostas darbībā neskaidrības vieš vietējā metālapstrādes uzņēmuma «KVV Liepājas metalurgs» pēdēja laika likstas. Šogad četros mēnešos Liepājas ostā kravu apgrozījums krities par 1,7%.

Leiškalns prognozēja, ka šogad Latvijas ostās kopumā varētu pārkraut līdzīgu kravu apmēru kā pērn, taču joprojām saglabājas nervozitāte saistībā ar ģeopolitisko situāciju un tās tālāko attīstību, potenciāli ietekmējot kravu plūsmu caur Latviju.

Vienlaikus asociācijas vadītājs pauda gandarījumu, ka pēdējā laikā valsts līmenī nav bijuši lēmumi, kas negatīvi ietekmētu Latvijas ostu darbību.

Jau ziņots, ka pērn Latvijas ostās pārkrāva 74,176 miljonus tonnu kravu, kas ir par 5,2% vairāk nekā 2013.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu