«Rīgas dzirnavnieks» sāk eksportu uz Āfriku, nosūtot pirmo kravu uz Keniju

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Graudu pārstrādes uzņēmums «Rīgas dzirnavnieks» sācis eksportu uz Āfriku, veicot pirmās produkcijas piegādes uz Keniju,

«Kopš pērnā gada uzņēmums mērķtiecīgi paplašina eksportu, apgūstot jaunus produkcijas noieta tirgus. Šajā laikā uzsākts eksports uz Itāliju, Ķīnu, Apvienotajiem Arābu emirātiem un tagad arī uz Keniju,» norādīja «Rīgas dzirnavnieks» valdes loceklis Žilvinas Pakeltis.

Viņš atzīmēja, ka neskaidrība ar Krievijas tirgu liek meklēt alternatīvus eksporta reģionus. «Kenija ir pirmā valsts Āfrikā, uz kuru uzņēmums uzsācis eksportu. Mēs saskatām pietiekami lielu potenciālu mūsu produktiem šajā reģionā, kur kopumā ir ļoti augsts graudaugu un to produktu imports klimatisko apstākļu dēļ, kas nav piemēroti labības audzēšanai,» teica Pakeltis.

Jau vēstīts, ka «Rīgas dzirnavnieks» pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2013.gada 1.jūlija līdz 2014.gada 30.jūnijam, strādāja ar 22,889 miljonu eiro apgrozījumu, bet uzņēmuma peļņa bija 658,7 tūkstoši eiro.

«Rīgas dzirnavnieks» ir viens no lielākajiem graudu pārstrādātājiem Latvijā. Uzņēmums ražo un pārdod graudu pārstrādes produktus - visu veidu kviešu un rudzu miltus, miltu maisījumus, pārslas, placinātus graudus un putraimus industriālajiem patērētājiem, kā arī fasēto produkciju individuālam patēriņam ar zīmoliem «Hercogs» un «Herkuless».

Tāpat ziņots, ka Lietuvas uzņēmums «Malinvest» 2013.gadā iegādājās «Rīgas dzirnavnieka» akcijas un tādējādi ieguva izšķirošu ietekmi kompānijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu