«Rosseļhoznadzor» pieļauj Latvijas un Igaunijas zivju importa aizliegumu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Shutterstock

Krievija tuvākajā laikā varētu no jauna aizliegt zivju un zivju produktu ievešanu no Latvijas un Igaunijas, pirmdien pavēstīja Krievijas Federālā veterinārās un fitosanitārās uzraudzības dienesta («Rosseļhoznadzor») Inspekciju darba pārvaldes priekšnieka vietnieks Ivans Ponomarjovs.

Pastāv «ļoti augsta» iespējamība, ka aizliegums tiks ieviests, piebilda ierēdnis.

Pie šāda slēdziena pārvaldes eksperti nonākuši pēc pārbaudēm piecos Latvijas un četros Igaunijas zivrūpniecības uzņēmumos, kas pamatā nodarbojas ar šprotu ražošanu.

«Inspektori bija ļoti noraizējušies par to, ko viņi ieraudzīja, - atzīt produkcijas drošības sistēmas kontroli, arī attiecībā uz benzopirēnu, par efektīvu ir neiespējami,» paskaidroja Ponomarjovs.

Marta beigās «Rosseļhoznadzor» Latvijas šprotēs esot konstatējis bīstamo kancerogēnu benzopirēnu.

Šobrīd zivju imports no Igaunijas un Latvijas Krievijā ir aizliegts pērn ieviestā produktu embargo dēļ. Turklāt kopš 2014.gada janvāra noteikti pagaidu ierobežojumi Norvēģijas zivju ievešanai Krievijā, kas neattiecas vienīgi uz lašiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu