Pārkāpumi konstatēti gandrīz visos VID pārbaudītajos e-komercijas uzņēmumos

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Laikā no 2013.gada janvāra līdz 2015.gada aprīlim Valsts ieņēmumu dienests (VID) veicis 123 tematiskās pārbaudes nodokļu maksātājiem, kuri nodarbojas ar elektronisko komerciju, no tām 119 tematiskajās pārbaudēs konstatēti dažāda rakstura pārkāpumi, aģentūru LETA informēja VID.

Visbiežāk konstatēti šāda rakstura pārkāpumi: netiek pareizi aprēķināti un maksāti nodokļi no darba algām, pārkāpumi darba laika uzskaitē, nav nodrošināta saimnieciskā darījuma izsekojamība, pārkāpumi grāmatvedības reģistru kārtošanā.

Par tematiskajās pārbaudēs konstatētajiem pārkāpumiem saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu piemērots naudas sods 41 000 eiro apmērā.

Laikā no 2013.gada janvāra līdz 2015.gada aprīlim veikts 21 nodokļu audits nodokļu maksātājiem, kuru pamatdarbības veids ir saistīts ar mazumtirdzniecību pa pastu vai interneta veikalos, kuros papildus ir aprēķināti maksājumi budžetā 3,6 miljonu eiro apmērā.

Laikā no 2014.gada 1.janvāra līdz 2015.gada 15.maijam VID ir veicis datu ticamības novērtējumu 143 nodokļu maksātājiem, kuru pamatdarbības veids ir saistīts ar mazumtirdzniecību pa pastu vai interneta veikalos. 44 gadījumos sniegtā informācija pamatoti neizskaidro zemo algu līmeni uzņēmumā un novērtēta kā «nav ticama».

Datu ticamības novērtējuma rezultātā 2015.gadā tika konstatēts, ka 15 nodokļu maksātāji VID nav reģistrējuši tīmeklī izvietotas preču vai pakalpojumu tirdzniecības un pasūtījumu pieņemšanas vai komplektēšanas sistēmas kā struktūrvienības.

Pēc VID rīcībā esošās informācijas, uz 2015.gada 18.maiju VID ir reģistrētas 615 tīmekļa vietnes, kuras nodokļu maksātāji ir reģistrējuši kā savas saimnieciskās darbības struktūrvienības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu