«Tukuma piens»: pagaidām Latvijā piena kvotu atcelšanas dēļ nebūs radikālu pārmaiņu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Tuvākajā laikā Latvijā piena kvotu atcelšanas dēļ nav gaidāmas radikālas pārmaiņas, i sacīja piena pārstrādes uzņēmuma «Tukuma piens» direktors Ints Poškus.

«Piena kvotu atcelšana man vienmēr ir bijis lielais nezināmais. Neesmu lasījis nevienu pamatotu prognozi par to, kas varētu notikt. Domāju, ka mūsu valstī tuvākajā laikā radikālu pārmaiņu nebūs, neredzam, ka mūsu zemnieki būtu pēkšņi gatavi lavīnveidīgi palielināt piena izslaukuma apmērus,» sacīja Poškus.

Pēc «Tukuma piena» direktora teiktā, pēc kvotu atcelšanas piena iepirkuma cenām saistībā ar apjoma pieaugumu vajadzētu kristies, taču patlaban tās ir tik zemas, ka tām nevajadzētu samazināties vēl vairāk, taču, ja tas tā notiks, daudziem ražotājiem nāktos pārtraukt darbību, kā piemēram, tas notiek Igaunijā un Somijā.

Poškus arī pastāstīja, ka par spīti piena iepirkuma cenu kritumam un Krievijas embargo neviens no «Tukuma piens» piegādātājiem nav pārtraucis ražošanu. «Nē, mēs esam saglabājuši visus piegādātājus, kas mums bija līdz tai «stundai X«. Ir saglabāti visi piegādātāji, un iepirktā piena apjoms nav samazinājies. Šajā ziņā mēs savas saistības pret partneriem esam izpildījuši,» sacīja Poškus.

Vienlaikus viņš norādīja, ka Krievijas embargo konkrēti «Tukuma piens» darbību nav ietekmējis, taču tādēļ ir pastiprinājusies konkurence vietējā tirgū, kas «Tukuma pienam» ir galvenais realizācijas tirgus.

Pēc kompānijas pārstāvju vēstītā, «Tukuma piens» apgrozījums pagājušajā gadā ir pieaudzis par 10%, salīdzinot ar gadu iepriekš. Savukārt 2013.gadā «Tukuma piens» apgrozījums bija 49,315 miljoni eiro, savukārt kompānijas peļņa - 2,287 miljoni eiro.

«Tukuma piens» ir viens no lielākajiem piena pārstrādātājiem Latvijā, kas sadarbojas ar aptuveni 215 piegādātājiem, galvenokārt Kurzemē un Zemgalē, un ražo vairāk nekā 180 dažādus piena produktus. Uzņēmums ir dibināts 1996.gadā, un tā pamatkapitāls ir viens miljons latu (1,42 miljoni eiro). «Tukuma piens» ir akciju sabiedrība, un tai akcionāru saraksta iesniegšana Uzņēmumu reģistrā nav obligāta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu