«Latvijas Tilti» Lietuvas Konkurences padomē sūdzas par Viļņas apvedceļa konkursu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rebeka Žeire/LETA

Latvijas tiltu būves kompānija «Latvijas Tilti» un tā partneris Lietuvā «Kauno keliai» vērsušies Lietuvas Konkurences padomē saistībā ar Viļņas apvedceļa būvniecību, lūdzot pārbaudīt, vai konkursā uzvarējušie uzņēmumi nav slēguši konkurenci iegrožojošas vienošanās un vai tie nesadalīja apvedceļa būvniecības darbus.

Martā konkursā uzvarēja konsorcijs «Kauno tiltai», kas apvieno Viļņā bāzēto ceļu un inženiertīklu būves kompāniju «Fegda», Francijas kapitāla ceļubūves kompāniju «Eurovia Lietuva», Somijas kapitāla uzņēmumu «Lemminkainen Lietuva» un koncerna «Icor» kontrolēto uzņēmumu «Axis Power».

«Latvijas Tiltu» un «Kauno keliai» skatījumā aizdomas raisa tas, ka konkursa uzvarētājiem pievienojās «Axis Power», kas pirms tam apstrīdēja konkursu.

«Aizdomas par aizliegtu vienošanos pastiprina tas, ka viens no konkursa uzvarētājiem - kompānija «Axis Power» - Viļņas pilsētas pašvaldības administrācijā vērsās ar sūdzību par konkursa noteikumu nelikumību un iesniedza prasību tiesā. Tomēr pēc tam «Axis Power» prasību atsauca, un paziņoja, ka kopā ar «Kauno tiltai» un citām kompānijām piedalīsies apvedceļa būvniecības darbos,» teikts Latvijas kompānijas un tās partneres no Lietuvas iesniegumā Lietuvas Konkurences padomei.

«Latvijas Tiltu» un «Kauno keliai» pārsūdzību dēļ ir apturēts 90 miljonu eiro vērtais iepirkums par Lietuvas galvaspilsētas Viļņas rietumu apvedceļa pagarināšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu