Nekustamo īpašumu kompānijas «Latio» apgrozījums pērn sarūk par 9,8%

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Nekustamo īpašumu kompānija «Latio» pērn strādāja ar 2,927 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 9,8% mazāk nekā 2013.gadā, savukārt uzņēmuma peļņa auga par 4,6% un bija 22,6 tūkstoši eiro, liecina datubāzē «Lursoft» pieejamais uzņēmuma finanšu pārskats.

Kompānijas vadības ziņojumā teikts, ka 2014.gada otrajā pusē nekustamā īpašuma tirgus aktivitāti un pieprasījumu pēc pakalpojumiem nelabvēlīgi ietekmēja ģeopolitiskā nestabilitāte un lēna ekonomikas izaugsme, kā arī banku aizdevumu pieejamības samazināšanās.

«Termiņuzturēšanās atļauju saņemšanas nosacījumu izmaiņas kopš 2014.gada rudens samazināja ārvalstu pircēju pieprasījumu. Vietējo pircēju pieprasījumu nekustamā īpašuma tirgū ietekmēja banku reakcija pēc valdības lēmuma ieviest nolikto atslēgu principu, kas radīja pārtraukumu kreditēšanas un īpašumu iegādes procesā,» teikts vadības ziņojumā.

Vienlaikus uzņēmuma vadība norāda, ka pērn «Latio» veicis ieguldījumus jaunu datubāžu un pārdošanas rīku izstrādei un uzlabošanai. Izveidots mūsdienīgs vizuālais tēls un efektīva interneta vietne. Notika aktīva sadarbība ar starptautiskām profesionālām organizācijām un partneriem.

Tostarp uzņēmuma vadība prognozēja, ka 2015.gada apgrozījums no pārdošanas, novērtēšanas un konsultāciju pakalpojumiem saglabāsies pērnā gada līmenī. «Vadība veic «Latio» struktūras optimizāciju, lai veiksmīgāk koncentrētos uz pamatpakalpojumu sniegšanu un samazinātu izmaksas. Uzņēmums turpinās ieguldījuma īpašumu portfeļa apsaimniekošanu un plāno sākt tālāku projektu attīstīšanu,» teikts vadības ziņojumā.

Tāpat 2015.gadā gadā «Latio» pievērsīs uzmanību pārdošanas rīku attīstībai un veiks darbības, lai uzlabotu attiecības ar esošajiem klientiem un piesaistītu jaunus ilgtermiņa klientus.

2013.gadā «Latio» strādāja ar 3,245 miljonu eiro apgrozījumu un 21,6 tūkstošu eiro peļņu.

«Latio» ir dibināts 1991.gadā un nodarbojas ar īpašumu novērtēšanu, namu pārvaldīšanu, projektu attīstību, kā arī veic starpniecības darījumus ar nekustamo īpašumu. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 696,6 tūkstoši eiro un tā vienīgais īpašnieks ir Edgars Šīns.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu