Rīgā par patvaļīgu būvniecību piemēros paaugstinātu nodevu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Lai Rīgā samazinātu patvaļīgas būvniecības gadījumus, par patvaļīgu būvniecību tiks piemērota paaugstināta nodeva. To paredz trešdien Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejā atbalstītais jaunu saistošo noteikumu projekts «Par pašvaldības nodevu par būvatļaujas saņemšanu Rīgas pilsētā», kas aizstās līdzšinējos noteikumus, TVNET informēja pašvaldībā.

Saistošo noteikumu projektā tiek precizēti gan būvniecības veidi atbilstoši jaunajam Būvniecības likumam, gan nodevas aprēķina formulā ir paredzēts mainīt likmi A, kura atkarīga no plānotā objekta būvapjoma kopējās platības, paredzot, ka šī likme tiks palielināta par 10%.

Tāpat nodevas aprēķina formulā ar mērķi Rīgā samazināt patvaļīgās būvniecība gadījumus ir iekļauts koeficients 5, kas tiks piemērots no 2016.gada 1.jūlija gadījumos, ja Rīgas pilsētas būvvalde būs konstatējusi, ka būvdarbi ir sākti pirms būvatļaujas izsniegšanas vai pirms atzīmes izdarīšanas būvatļaujā par projektēšanas nosacījumu izpildi (tātad konstatējusi patvaļīgu būvniecību). Savukārt personām, kuras patvaļīgās būvniecības radītās sekas novērsīs līdz 2016.gada 1.jūlijam, šis paaugstinātais koeficients netiks piemērots.

Saistošie noteikumi noteiks ar nodevu par būvatļaujas saņemšanu apliekamos objektus, nodevas apmēru, nodevas maksāšanas kārtību un atvieglojumus Rīgas administratīvajā teritorijā. Nodevas maksātāji ir fiziskas un juridiskas personas, kuras, saskaņojot būvniecību, normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā saņem no būvvaldes būvatļauju.

Saistošie noteikumi vēl būs jāpieņem Rīgas domes sēdē. Pēc izvērtēšanas Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā saistošie noteikumi tiks publicēti oficiālajā izdevumā «Latvijas Vēstnesis» un stāsies spēkā 2015.gada 1.jūlijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu