Asociācija: bioloģisko kartupeļu audzētājiem šogad būs jāpievērš lielāka vērība kaitēkļiem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Siltās ziemas dēļ šogad varēt būt pārziemojuši vairāk kaitēkļu, tāpēc bioloģisko kartupeļu audzētājiem aizsardzībai pret tiem šogad būs jāpievērš lielāka vērība, sacīja Kartupeļu Audzētāju un pārstrādātāju savienības (KAPS) valdes priekšsēdētāja Aiga Kraukle.

Vienlaikus viņa atzina, ka konvencionāli audzētos kartupeļus kaitēkļi neapdraud, jo tos pieteikami labi aizsargā augu aizsardzības līdzekļi. «Droši vien, ka vabolītes ir pārziemojušas gana labi, nav iemesla, kāpēc tās varētu nebūt pārziemojušas. Tradicionāli integrētajai lauksaimniecībai tā pēc būtības nav liela problēma, jo ir gana sekmīgi apkarojama situācija. Bioloģiskajiem [lauksaimniekiem] tas varētu radīt vairāk problēmu, jo viņiem nav reāla risinājuma kaitēkļu apkarošanai. Tā kā bioloģiskajām saimniecībām būs jāpievērš lielāka vērība,» sacīja Kraukle.

Kartupeļu audzētāju un pārstrādātāju savienības mērķis ir apvienot kartupeļu audzētājus un pārstrādātājus, lai koordinētu biedrības biedru savstarpējo darbību kopīgu interešu aizstāvēšanai, veicinātu sadarbību, tirgus attīstību un iekšējā tirgus aizsardzību, kā arī, lai pārstāvētu savu biedru intereses attiecībās ar valsts varas, pārvaldes un citām institūcijām Latvijā un ārzemēs, kuru darbība ietekmē biedrības biedru intereses.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu