LDz pirmais ceturksnis bijis veiksmīgs; no prognozēm par gadu kopumā atturas

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas dzelzceļa kompānijai «Latvijas Dzelzceļš» (LDz) 2015.gada pirmais ceturksnis bijis veiksmīgs, sacīja kompānijas viceprezidents Aivars Strakšas.

«Ja skatāmies pirmos trīs mēnešus, mēs esam nostrādājuši aptuveni ar tādu pašu līmeni kā pirms gada. Apmērs mums ir par pāris procentiem mazāks, bet tas nav nekas ārkārtējs. Rādītāji ir labi,» teica Strakšas.

Savukārt no prognozēm par 2015.gadu kopumā viņš atturējās. «Par gadu prognozēt es nevēlētos. Situācija ir saspringta - starptautiskie tirgi mūsu platuma grādos ir ļoti politizēti. Te ne vienmēr darbojas ekonomikas principi, ir arī politiski,» atzina uzņēmuma viceprezidents.

Vienlaikus viņš norādīja, ka LDz šā gada budžets joprojām paredz 20% kravu apgrozījuma kritumu. Maijā gan gaidāmi budžeta grozījumi, lai 2015.gada prognozes pielāgotu aktuālajai situācijai.

Jau ziņots, ka LDz pērn strādāja ar 224,9 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 3,2% vairāk nekā 2013.gadā, savukārt uzņēmuma peļņa saruka vairākas reizes un bija 10,1 miljons eiro.

LDz pieder valstij. Tā koncerns nodarbojas ar kravu pārvadājumiem pa dzelzceļu un uztur infrastruktūru. LDz koncernu veido vadošais uzņēmums LDz un meitassabiedrības – «LatRailNet», «LDz Cargo», «LDz Cargo loģistika», «LDz infrastruktūra», «LDz ritošā sastāva serviss» un «LDz apsardze».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu