Arī turpmāk lielāko daļu azartspēļu ieņēmumu veidos spēļu automāti

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Latvijā arī turpmāk lielāko daļu no azartspēļu ieņēmumiem veidos ieņēmumi no spēļu automātiem, intervijā aģentūras BNS biznesa informācijas portālam «Baltic Business Service» sacīja Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijas priekšniece Signe Birne.

Viņa norādīja, ka Latvijā ieņēmumi no spēļu automātiem jau vēsturiski veido lielāko daļu no kopējiem azartspēļu ieņēmumiem un tā būs arī turpmāk. «Tās tomēr ir tradīcijas un tas, kā Latvijas iedzīvotāji ir pieraduši attiekties pret azartspēlēm,» teica Birne.

Viņa piebilda, ka 2014.gadā Latvijā kopējie azartspēļu ieņēmumi bija teju 173 miljoni eiro, no tiem 152 miljoni eiro bija no spēļu automātiem, 12,6 miljoni eiro - no kazino, bet 5,7 miljoni eiro - no interaktīvajām azartspēlēm.

Birne arī norādīja, ka turpmāk noteikti ieņēmumus audzēs interaktīvās azartspēles.

Tāpat viņa atzīmēja, ka iepriekš vienu brīdi ļoti strauji auga totalizatoru popularitāte, taču šobrīd tā vairs nav. «Pieļauju, ka tas ir tādēļ, ka internetā totalizatori ir pieejami pietiekami daudz, līdz ar to, tie, kas gāja uz fiziskajām vietām, kur varēja likt likmes, sporta bāriem, tagad to dara internetā. Kaut kas par sportu tomēr jāzina, lai liktu likmes,» sacīja Birne.

Inspekcijas priekšniece prognozēja, ka azartspēļu kopējais apgrozījums, visticamāk, augs. «Protams, tas ir ļoti atkarīgs no valsts kopējā iedzīvotāju līmeņa, ienākumiem, no visa tā, kas paliek iedzīvotājiem kā brīvie naudas līdzekļi, kas var tikt izmantoti kādās izklaidēs, tostarp azartspēlēs. Ja iedzīvotājiem ir augstāks dzīves līmenis un augstāka ieņēmumu daļa, kuru var izmantot kā vēlas, daļa cilvēku to tērēs azartspēlēm,» teica Birne.

Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcija darbu sāka 1998.gadā un realizē valsts politiku izložu un azartspēļu organizēšanā. Iestādes galvenie uzdevumi ir nodrošināt, lai azartspēles patērētājiem ir drošas, azartspēļu un loteriju organizētāji atbilst likumā noteiktajām prasībām, kā arī nodrošināt azartspēļu un loteriju kontroli un uzraudzību, lai tās tiktu organizētas tikai atbilstoši valsts normatīvo aktu prasībām, un nodrošināt patērētāju interešu aizsardzību un veidot ieguldījumu, lai samazinātu iespējamo sociālo risku, kas saistīts ar azartspēlēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu