Ierosināts «AMO Plant» tiesiskās aizsardzības process

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Jelgavas tiesā atkal ir ierosināts autobusu ražotājas AS «AMO Plant» tiesiskās aizsardzības process, liecina «Firmas.lv» informācija. Jelgavas tiesa jau šī gada 6.janvārī noraidīja vairāku uzņēmumu un fizisko personu pieteikumus autobusu ražotājas AS «AMO Plant» maksātnespējas procesa lietā.

Iepriekš tiesa atlika lietas izskatīšanu, nolemjot apvienot vienā tiesvedībā maksātnespējas procesa lietu, kas ierosināta pēc agrākās «AMO Plant» darbinieces Aļesjas Zvejnieces maksātnespējas procesa pieteikuma, ar lietu, kas ierosināta pēc «AMO Plant» līdzīpašnieces AS «Ferrus» maksātnespējas procesa pieteikuma. AS «Ferrus» ir 0,3% akciju īpašniece «AMO Plant», kā arī nodarbojas ar ražotnes izgatavoto autobusu pārdošanu. Lietā pievienojušies vēl citi pieteicēji, un viņu paziņotais kopējais ražotnes parādu apjoms ir 936 187 eiro.

Apvienojot šos un vēl citus pieteikumus, maksātnespējas procesa pieteicēju pulku papildinājis arī uzņēmums SIA «AMO Bus» un Nīderlandes autobusu ražošanas uzņēmums «VDL Bus&Coach B.V.», tāpat kolektīvā pieteikumā apvienojušies vēl 13 bijušie «AMO Plant» darbinieki.

Iepriekš tiesas sēdē «AMO Plant» pārstāve noraidīja visu uzņēmumu pārstāvju atsauces uz tiesiskās aizsardzības procesa gaitā noslēgto vienošanos, jo tādā procesā uzņēmums, pēc viņas teiktā, it kā esot spiests atzīt visus pieteicējus. Viņa pauda, ka visās šajās pretenzijās pastāvot strīds un tās esot risināmas atsevišķās tiesvedībās, bet tās neesot pamats maksātnespējas procesam. Viņa tās nosauca par fiktīvām.

Jau ziņots, ka 2014.gada 26.jūnijā Jelgavas tiesā tika ierosināts «AMO Plant» tiesiskās aizsardzības process, kas izbeigts 14.oktobrī. Kā liecina «Firmas.lv» informācija, 2013.gadā «AMO Plant» zaudējumi bijuši 2 945 365 eiro, kas ir par aptuveni 3% vairāk nekā 2012.gadā, kad uzņēmuma zaudējumi bija 2 862 201 eiro. Savukārt 2011.gadā uzņēmums strādāja ar 1 709 486 eiro zaudējumiem.

«AMO Plant» apgrozījums 2013.gadā bijis 3 240 630 eiro, kas ir par 44% mazāk nekā 2012.gadā, kad uzņēmuma apgrozījums bija 5 766 166 eiro. «AMO Plant» pērn strādāja 56 darbinieki. Uzņēmums ir dibināts 2005.gadā. Uzņēmuma akcionāri ir Maskavas vadība (92,6%), AS «AMO ZIL» (4,4%), Jelgavas pilsētas dome (2,6%) un AS «Ferrus» (0,3%).

Uzņēmums ir piegādājis 41 «Ambassador» autobusu Jelgavas autobusu parkam, Jelgavā ražotie autobusi kursē arī Jūrmalā.

Kopējais investīciju apjoms «AMO Plant» ražotnē ir ap 30 miljoniem eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu