Tūristiem ir ļoti svarīgi, lai apmeklētajā valstī būtu droši

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Tūristiem ir diezgan vienaldzīgi, kurš ir valsts prezidents un kāda partija ir pie varas, taču viņiem ir ļoti svarīgi, lai to apmeklētajā valstī būtu droši, intervijā aģentūras BNS biznesa informācijas portālam «Baltic Business Service» sacīja tūrisma operatora «Tez Tour» valdes priekšsēdētājs Konstantīns Paļgovs.

Komentējot nesenos notikumus Tunisijā, kad Bardo muzejā teroristi nogalināja vairākus ārvalstu tūristus, Paļgovs atzīmēja, ka «Tez Tour» uz Tunisiju nerīko ceļojumus jau vairākus gadus. «Es domāju, ka šis notikums tūrismu ietekmēs būtiski. Mēs pārtraucām rīkot ceļojumus uz Tunisiju jau pirms vairākiem gadiem, kad tur sākās nemieri, un neesam atsākuši līdz pat šai dienai, lai gan bija ļoti daudz priekšlikumu to darīt. Kamēr Tunisijā nebūs kārtības, tikmēr tūristi nevarēs justies droši. Viņiem ir diezgan vienaldzīgi, kas ir valsts prezidents un kāda partija ir pie varas, taču tūristiem ir ļoti svarīgi, lai valstī būtu droši,» norādīja Paļgovs.

Viņš atgādināja, ka «Tez Tour» vēsturē ir bijuši gadījumi, kad no Ēģiptes «arābu pavasara» laikā nācās evakuēt tūristus. «Situācijas bija ļoti dažādas un «Tez Tour» vienkārši sūtīja uz Ēģipti lidmašīnas un veda ārā tūristus gandrīz vai kā kara apstākļos. Mēs neko tādu vairs piedzīvot nevēlamies, tādēļ

man šķiet dīvaini, ka uz Tunisiju joprojām brauc kruīza kuģi,»

piebilda tūroperatora vadītājs.

Vienlaikus viņš stāstīja, ka pēc nemieriem Ēgiptē daudzi tūristi pārorientējās uz Kanāriju salām. «Arī tūristi seko situācijai. Pēc tam, kad sākās «arābu pavasaris», kurš diemžēl daudzās valstīs pārauga reālā haosā,

ļoti daudzi, kuri ir iecienījuši ziemas atpūtu siltajās zemēs, pārorientējās uz Kanāriju salām.

Faktiski pašlaik, izņemot Ēģipti, šim virzienam ziemas sezonā nav alternatīvu. Vēl gan ir Izraēla, taču Eilatas kūrorts ir ļoti mazs. Savukārt Kanāriju salas pašlaik pārspēj visus rekordus. Tās pat nebija gatavas šādam tūristu pieplūdumam. Vēl Franko režīma periodā, pagājušā gadsimta septiņdesmitajos gados, celtajās viesnīcās nav bijis laika veikt remontu, jo tās ir pārpildītas 365 dienas gadā. Savukārt daļai Ziemeļāfrikas valstu šobrīd ir jāsamierinās ar faktu, ka tūristi ir aizgājuši uz citiem tirgiem,» teica Paļgovs.

Jau ziņots, ka 18.martā uzbrukumā Bardo muzejam Tunisā teroristi nošāva 21 cilvēku, tai skaitā 20 ārzemju tūristus un vienu Tunisijas policistu.

Šis ir nopietnākais uzbrukums ārzemniekiem Tunisijā, kopš 2002.gadā «Al Qaeda» pašnāvnieku teroristu sarīkotā sprādzienā sinagogā Džerbas salā gāja bojā 14 Vācijas, divi Francijas un pieci Tunisijas pilsoņi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu