«Brīvais vilnis» uz laiku pārtrauks ražošanu; bez darba paliks 450 cilvēku

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Zivju pārstrādes uzņēmums «Brīvais vilnis» šogad maija beigās vai jūnijā sākumā plāno uz dažiem mēnešiem pārtraukt ražošanu, ceturtdien vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums «Dienas Ziņas».

Kompānija šādu soli plāno spert, jo būtiski krities pieprasījums noieta tirgos. Dīkstāves laikā uzņēmums aktīvi strādās pie jaunu tirgu apguves - galvenokārt Rietumeiropā. Tāpat turpinās sarunas par produkcijas eksportu uz Ķīnu un Maskavu.

«Brīvais vilnis» ražošanu atsākt grasās augustā, taču līdz tam bez darba būs aptuveni 450 uzņēmuma darbinieku. Līdz ar ražošanas atsākšanu darba attiecības ar strādniekiem paredzēts atjaunot.

«Brīvā vilņa» akcijas kotē «Nasdaq Riga» otrajā sarakstā. Kompānijas lielākie īpašnieki pastarpināti ir Latvijas uzņēmēji brāļi Valērijs Belokoņs un Vilorijs Belokoņs, kuru īpašumā ir vairāk nekā 90% «Brīvā viļņa» akciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu