Pētījums: ES zemākā maksa par mobilās sarunas minūti pieejama Latvijā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas telekomunikāciju operatori piedāvā zemāko maksu par sarunas minūti Eiropas Savienībā (ES), liecina mobilo operatoru asociācijas GSMA dati. Visdārgākā sarunas minūte ir Maltā, kur tā izmaksā 0,19 eiro, kam seko Nīderlande ar 0,16 eiro un Kipra ar 0,13 eiro.

Kā vēsta «Latvijas Mobilā telefona» (LMT) apkopotā informācija par «GSMA Intelligence» datiem, Latvijā vidējā maksa par sarunas minūti mobilo balss sakaru tīklā ir 0,02 eiro, kas ir zemākais rādītājs ES.

Lietuvā šis rādītājs ir 0,03 eiro, ierindojot Lietuvu vienu pozīciju augstāk, bet Igaunijā - 0,04 eiro, ļaujot apsteigt Rumāniju un Bulgāriju.

«Latvijā pastāvošās sīvās konkurences izraisītās zemās telekomunikāciju pakalpojuma cenas atspoguļojas arī praktiskajā dzīvē,» komentē LMT valdes priekšsēdētājs Juris Binde. «Latvijas iedzīvotāji runā pa telefonu vairāk nekā francūži vai itāļi.»

Vidēji mēnesī viens Latvijas iedzīvotājs patērē 354 minūtes mobilā balss pakalpojuma, kas ir ES augstākais rādītājs. Francijā tiek patērētas 297 minūtes mobilā balss pakalpojuma, bet Itālijā - 233 minūtes.

Lietuvieši mēnesī norunā vidēji 235 minūtes, bet igauņi - 214 minūtes.

Vismazāk mobilo balss pakalpojumu mēnesī patērē Maltā - 84 minūtes, kas skaidrojams ar augstākajām balss pakalpojuma cenām ES.

«GSMA Intelligence» ir globālās mobilo operatoru asociācijas GSMA datu apstrādes vietne, kas apkopo datus no vairāk nekā 26 miljoniem telekomunikāciju datu ieguves punktiem visā pasaulē.

LMT ir telekomunikāciju operators, kura 49% kapitāldaļu pieder Ziemeļvalstu telekomunikāciju koncernam «TeliaSonera», 23% - «Lattelecom», 23% - «Latvijas Valsts radio un televīzijas centram», 5% - Latvijas valstij caur Privatizācijas aģentūru. Uzņēmums dibināts 1992.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu