Ar kādu peļņu šogad strādājis LMT?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Telekomunikāciju uzņēmums «Latvijas mobilais telefons» (LMT) šā gada pirmajā ceturksnī palielinājis peļņu pirms procentiem, nodokļiem un amortizācijas jeb EBITDA par 12% jeb aptuveni 1,5 miljoniem eiro, salīdzinot ar 2014.gada 1. ceturksni. Savukārt LMT tīrā peļņa pirmajā ceturksnī bija 4,8 miljoni eiro, kas ir nedaudz mazāk nekā pērn 1. ceturksnī, kad uzņēmuma tīrā peļņa pārsniedza 5 miljonus eiro.

Galvenais pieaugums - datu pārraides jomā

Uzņēmuma vadītājs Juris Binde šodien žurnālistiem pastāstīja, ka šogad pieaugusi LMT rentabilitāte: no 29,7% pērn 1. ceturksnī līdz 35,5% šā gada 1. ceturksnī. Pieaugums norādot, ka uzņēmuma darbības efektivitāte un darba organizācija bijusi augstā līmenī.

LMT ieņēmumi no pamatdarbības auguši par 6,3%. Galvenais pieaugums bijis datu pārraides jomā.

Datu pakalpojumu ieņēmumu pieaugums bijis 25%.

Šogad datu pakalpojumu īpatsvars bija 33,2%, bet pērn vidēji tas bija 30%.

Arī klientu skaits turpinājis augt, šā gada pirmajā ceturksnī sasniedzot 1 110 000 pieslēgumu.

Aug arī interneta lietotāju skaits. Platjoslas interneta lietotāju skaits kāpis par 24%, sasniedzot gandrīz 126 tūkstošus pēcapmaksas lietotāju. Savukārt interneta lietošana telefonā palielinājusies par 22% līdz 165 tūkstošiem pastāvīgo abonementu.

Apgrozījuma kritumu saista ar regulatīvām izmaiņām

LMT apgrozījums šā gada pirmajā ceturksnī bija 38 miljoni eiro, bet pērn tas bija 41 miljons eiro. Apgrozījuma rādītājs salīdzinājumā ar pagājušā gada pirmo ceturksni samazinājies saistībā ar regulatīvām izmaiņām - Eiropas Komisija ieviesa viesabonēšanas un SPRK noteikto starpsavienojumu tarifu ierobežojumus un izmaiņas iekārtu pārdošanas principos.

Binde uzņēmuma pirmā ceturkšņa rezultātus vērtēja kā patīkamus un labus.

Kādi rezultāti bija pērn?

LMT 2014.gadu noslēdzis ar 161,3 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par aptuveni 6% mazāk nekā iepriekšējā gadā, kad uzņēmums strādāja ar 172 miljonu eiro apgrozījumu, savukārt LMT neto peļņa 2014.gadā bija 22 miljoni eiro, kas ir par aptuveni 14% mazāk nekā 2013.gadā, kad uzņēmuma peļņa bija 25,6 miljoni eiro.

2015.gadā LMT paredz kāpināt apgrozījumu par 2-7%, bet peļņas pieaugums tiek prognozēts 1-5% līmenī. Kapitālieguldījumi 2015.gadā plānoti tādā pašā apjomā kā 2014.gadā - aptuveni 28 miljoni eiro.

LMT 49% kapitāldaļu pieder Ziemeļvalstu telekomunikāciju koncernam «TeliaSonera», 23% - «Lattelecom», 23% - «Latvijas Valsts radio un televīzijas centram», 5% - Latvijas valstij caur Privatizācijas aģentūru. Uzņēmums dibināts 1992.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu