VID autoservisiem nodokļu auditos papildus uzrēķinājis vairāk nekā divus miljonus eiro

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Valsts ieņēmumu dienests (VID), veicot pārbaudes autoservisos, nodokļu auditos papildus uzrēķinājis vairāk nekā divus miljonus eiro, otrdien intervijā LNT raidījumam «900 sekundes» sacīja VID ģenerāldirektore Ināra Pētersone.

«Nodokļu auditos papildus uzrēķināti vairāk nekā divi miljoni,» sacīja Pētersone.

Viņa arī norādīja, ka

VID ir apturējis apmēram 775 nelielu vai vidēju autoservisu darbību, kā arī apmēram 700 autoservisiem piemērots administratīvais sods.

«Apmēram 775 uzņēmumu ir apturēta saimnieciskā darbība (..) Tāpat apmēram 700 administratīvie sodi uzlikti,» sacīja Pētersone, piebilstot, ka arī apmēram 200 gadījumos konstatēts, ka automašīnu krāsotājiem nav izņemtas nepieciešamā atļaujas.

Jau vēstīts, ka pērn vasarā VID īstenoja akciju autoservisiem un noteica divu mēnešu periodu – jūliju un augustu – kuru laikā attiecīgās nozares uzņēmējiem bija dota iespēja pašiem novērst pārkāpumus nodokļu aprēķinu jomā un deklarēt gan saimnieciskās darbības ieņēmumus, gan darbiniekus, gan darbiniekiem aprēķinātās algas pilnā apmērā. Programmas ietvaros saimniecisko darbību reģistrēja 305 servisi.

VID ir finanšu ministra padotībā esoša tiešās pārvaldes iestāde, kas nodrošina nodokļu maksājumu un nodokļu maksātāju uzskaiti, valsts nodokļu, nodevu un citu valsts noteikto obligāto maksājumu iekasēšanu Latvijas teritorijā, kā arī iekasē nodokļus, nodevas un citus obligātos maksājumus Eiropas Savienības budžetam, īsteno muitas politiku un kārto muitas lietas. VID izveidots 1993.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu