Asociācija: pirmais ceturksnis starptautiskajiem autopārvadātājiem bijis švaks

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Latvijas starptautiskajiem autopārvadātājiem 2015.gada pirmais ceturksnis bijis švaks, sacīja Latvijas starptautisko autopārvadātāju asociācijas «Latvijas Auto» valdes priekšsēdētājs Valdis Trēziņš.

Viņš stāstīja, ka Krievijas ekonomikas stāvoklis un rubļa kursa svārstības turpina negatīvi ietekmēt starptautiskos autopārvadātājus, lai gan pēdējā laikā situācija nedaudz uzlabojas un vērojama lielāka aktivitāte no Austrumu kaimiņa. «Acīmredzot, arī Krievija gada sākumā nogaidīja un skatījās, kas notiks ar rubli,» teica Trēziņš.

Savukārt attiecībā uz Krievijas noteikto importa embargo lielākajai daļai pārtikas produktu atsevišķi uzņēmumi esot atraduši veidus, kā to apiet. Sīkāk gan asociācijas vadītājs nekomentēja, kā tas pārvadātājiem izdevies.

Vienlaikus viņš minēja, ka pašlaik reģionā ir spēcīgāka konkurence no Rumānijas, Polijas, Bulgārijas un Lietuvas pārvadātājiem, tostarp Krievija atcēlusi stingrās robežkontroles pārbaudes Lietuvas pārvadātājiem, kas veicina to konkurētspēju.

Komentējot situāciju Rietumu tirgos un jaunos noteikumus Vācijā par minimālā atalgojuma stundas likmes 8,5 eiro apmērā piemērošanu autopārvadātājiem, kuri šķērso valsts teritoriju, «Latvijas Auto» vadītājs norādīja, ka Vācija attiecīgo normu uz laiku ir iesaldējusi, jo to vērtē Eiropas Komisija, taču līdzīga iniciatīva tiekot apsvērta Francijā un Beļģijā.

Pēc viņa teiktā, ja Latvijas starptautiskajiem autopārvadātājiem izdotos 2015.gadu kopumā pabeigt aptuveni pagājušajā gada līmenī, gads būtu uzskatāms par veiksmīgu. «Nav tā, ka stāvam un mirstam, bet nav attīstības,» atzina Trēziņš. Arī kompāniju autoparku izmērs lielākoties saglabājas nemainīgs.

Asociācijā «Latvijas Auto» apvienojusies lielākā daļa starptautisko autopārvadātāju. 1990.gadā dibinātās asociācijas mērķis ir darboties autopārvadājumu attīstībā un to efektivitātes paaugstināšanā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu