Augļu un dārzeņu pārstrādātājiem izaicinājums - Austrumu tirgus izmaiņas

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvijas augļu un dārzeņu pārstrādātāju izaicinājums šogad būs kompensēt Austrumu tirgus izmaiņas, sacīja «Spilvas» vadītāja Lolita Bemhena.

«Nozares uzņēmumiem arvien mērķtiecīgāk un produktīvāk jāstrādā esošajos tirgos un jāmeklē jauni, lai kompensētu Austrumu tirgus aizvēršanos vai bremzēšanos,» sacīja «Spilvas» vadītāja.

Vienlaikus viņa atzīmēja - tā kā jaunus eksporta tirgus nevar atrast un apgūt ne vienas, ne divu dienu, ne arī mēnešu laikā, vairākos segmentos kopējie apjomi varētu samazināties.

Pēc Bemhenas teiktā, šogad nozarē konkurence varētu pieaugt vēl vairāk nekā pērn. «Konkrence pieaug. Ja ir slēgts kāds no ārējiem tirgiem, pastiprinās konkurence iekšējā Latvijas un arī Eiropas Savienības kopējā tirgū. Tuvāko kaimiņvalstu - Polijas, Lietuvas un citu valstu - uzņēmumi produkcijai meklē jaunus noieta tirgus. Tāpat arī Latvijas uzņēmumi meklē iespējas citās kaimiņzemēs,» atzina Bemhena.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka «Spilva» pagājušajā gadā strādāja ar 21,584 miljonu eiro apgrozījumu un 1,392 miljonu eiro peļņu, liecina «Lursoft» datubāzē publicētais uzņēmuma finanšu pārskats.

«Spilva» ir viens no lielākajiem augļu un dārzeņu pārstrādātājiem Latvijā. Kompānijas «Spilva» vienīgais īpašnieks ir Zviedrijas «Procordia Food», kas ietilpst Skandināvijas pārtikas koncernā «Orkla».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu