«PET Baltija» plāno eksportu uz Saūda Arābiju, Uzbekistānu un Krieviju

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

PET pudeļu pārstrādes rūpnīca «PET Baltija» veic nepieciešamos priekšdarbus, lai sāktu eksportu uz Saūda Arābiju, Uzbekistānu un Krieviju, pastāstīja «PET Baltija» padomes priekšsēdētājs Māris Simanovičs.

Viņš norādīja, ka uzņēmums pastāvīgi strādā pie sadarbības meklēšanas jaunos tirgos.

Simanovičs sacīja, ka saražotā produkcija - pārtikas iepakojuma PET pārslas - 100% apjomā tiek eksportēta uz vairāk nekā desmit valstīm - Dāniju, Poliju, Lietuvu, Igauniju, Itāliju, Nīderlandi, Šveici, Somiju, Čehiju, Rumāniju un Luksemburgu. «2014.gadā eksporta apjoms veidoja 18,04 miljonus eiro,» atzīmēja padomes priekšsēdētājs.

Pēc viņa teiktā, «PET Baltija» tirgus daļā Eiropā veido aptuveni 1,5%, kas ļauj uzņēmumam būt starp 25 lielākajiem PET pārslu ražotājiem Eiropas Savienībā.

Uzņēmums 2013.gadā strādāja ar 18,573 miljonu eiro apgrozījumu un 262,8 tūkstošu eiro peļņu.

«PET Baltija» ietilpst «Eco Baltia grupā», kas nodrošina atkritumu apsaimniekošanas ciklu no atkritumu savākšanas un šķirošanas līdz otrreizējai izejvielu loģistikai, vairumtirdzniecībai un pārstrādei.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu