«Tez Tour»: ceļojuma izvēlē aizvien lielāka priekšroka tiek dota jauniem galamērķiem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Latvijas iedzīvotāji ceļojuma izvēlē aizvien lielāku priekšroku dod jauniem galamērķiem, ne tik daudz ceļojuma cenai, sacīja tūrisma operatora «Tez Tour» valdes priekšsēdētājs Konstantīns Paļgovs.

Viņš izteica cerību, ka šogad iedzīvotāju interese par ceļošanu pieaugs. «Man tā gribētos cerēt. Ja mēs atceramies, tad ģeopolitiskā krīze reāli sāka izpausties novembrī un decembrī. Cilvēki saprata, ka kaut kādas izmaiņas Eiropā būs, un arī uz saviem tēriņiem viņi tādēļ skatījās ļoti rūpīgi. Savukārt februārī, kad notika «BaltTour» izstāde, mēs nolēmām papētīt cilvēku noskaņojumu un to, kādas rezervācijas viņi ir gatavi veikt. Rezultāti bija visai pārsteidzoši. Ja pirms diviem gadiem viennozīmīgi dominējošais faktors cilvēku izvēlēs bija cena, tad šogad vislielākā interese bija par jauniem galamērķiem. Savukārt cena vairs nebija svarīgākais,» stāstīja Paļgovs.

«Tez Tour» vadītājs prognozēja, ka šogad pirmajā vietā joprojām būs Turcija. «Var daudz diskutēt, kādēļ tā ir, bet šis ir populārākais galamērķis nu jau gadiem ilgi. Taču otrajā vietā pēkšņi izvirzījās Rodas sala Grieķijā. Šis virziens vienkārši «iet uz urā«. Tāpat ir liela interese par Palmu de Maljorku Spānijā, kas ir salīdzinoši dārgs ceļojums. Maljorka tomēr ir tā saucamajā dārgajā Spānijas tūrisma daļā, kur ir samērā īsa vasaras sezona un, kas nav īsti piemērota atpūtai ar bērniem. Liela interese ir arī par Barselonu,» stāstīja Paļgovs.

«Kopumā mēs secinājām, ka cilvēkiem cenas, protams, ir svarīgas, taču ļoti liela interese ir tieši par jauniem galamērķiem,» norādīja «Tez Tour» vadītājs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu