Binde: no LMT un «Lattelecom» apvienošanās nav nekādas jēgas

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Līdz ar telekomunikāciju operatoru «Lattelecom» un «Latvijas Mobilā telefona» (LMT) apvienošanos samazinātos konkurence telekomunikāciju tirgū, tādēļ LMT nesaredz šādas apvienošanas lietderību, atzina LMT prezidents Juris Binde.

«Latvija ir labākā vieta, kur lietot telekomunikāciju pakalpojumus un galvenais virzītājspēks šādai situācijai ir tieši konkurence. Tātad - konkurences esamība starp trim mobilajiem operatoriem tehnoloģijas barjeras nojauc. Konkurence ir tā, kas arī turpmāk Latviju noturēs pasaules vai vismaz Eiropas valstu galvgalī. Līdz ar to, es neredzu nekādu jēgu no šādas apvienošanās. Tas varētu tikai un vienīgi samazināt konkurenci, ar visām no tā izrietošajām sekām,» sacīja Binde.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka LMT un «Lattelecom» valsts daļu pārdošanu valstī tiek diskutēts jau ilgi, taču vairākām valdībām vienoties tā arī nav izdevies. Iepriekšējās valdības triju ministru darba grupa bija izpētījusi iespējamos risinājumus, kā rīkoties ar valstij piederošajām LMT un «Lattelecom» kapitāldaļām, un atzinusi, ka abu kompāniju kapitāldaļu privatizācija īstermiņā nav nepieciešama, taču ir jāstiprina uzņēmumu sinerģija.

LMT un «Lattelecom» iespējama apvienošana tiek vērtēta kā viena no iespējām, tāpat diskutēts arī par iespēju atdalīt uzņēmumu īpašumā esošo infrastruktūru no biznesa un klientiem.

Vienlaikus Konkurences padome paudusi bažas, ka uzņēmumu apvienošana varētu radīt riskus konkurencei tirgū.

Tāpat ziņots, ka valdība šogad marta sākumā nolēma atjaunot darba grupu par LMT un «Lattelecom» pārvaldību. Darba grupai būs jārisina sarunas ar skandināvu koncernu «TeliaSonera» par «Lattelecom» un LMT kapitāla daļu pārvaldīšanu un minēto kapitālsabiedrību attīstību.

Darba grupai līdz 1.jūlijam jāizstrādā starpziņojums par abu uzņēmumu nākotni, savukārt līdz 1.septembrim jābūt gatavam gala ziņojumam.

LMT ir vecākais Latvijā strādājošais mobilo sakaru operators. Pašlaik operatora īpašnieki ir «Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs» (23%), Latvijas elektronisko sakaru sniedzējs «Lattelecom» (23%), Latvijas valsts Satiksmes ministrijas personā (5%), kā arī skandināvu «TeliaSonera» (49%).

Savukārt «Lattelecom» piedāvā integrētus elektronisko sakaru un informācijas tehnoloģiju pakalpojumus, sniedz telekomunikāciju, tīklu projektēšanas un izbūves pakalpojumus, nodrošina datu pārraides un IT infrastruktūras risinājumus, interneta un kontaktu centra pakalpojumus, kā arī biznesa procesu ārpakalpojumus. Skandināvijas koncernam «TeliaSonera» patlaban pastarpināti pieder 49% « Lattelecom « daļu, bet Latvijas valstij - 51%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu