Norvik Bankas aktīvi pārsniedz miljardu eiro; peļņa pirmajā ceturksnī +2,9 miljoni eiro

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Norvik Banka aktīvi šā gada pirmajā ceturksnī ir pārsnieguši 1 miljarda eiro atzīmi – 2015.gada 31.martā sasniedzot 1,080 miljardus eiro, kas par 10,62% pārsniedz 2014.gada 31.decembra rādītāju (976,3 miljoni eiro). Šā gada pirmajā ceturksnī Norvik Banka nopelnījusi 2,9 miljonus eiro, kas vairāk nekā pieckārtīgi pārsniedz 2014.gada pirmā ceturkšņa rezultātu. Savukārt peļņa pirms uzkrājumiem un nodokļiem ir sasniegusi 3,5 milj. EUR, kas par 91% pārsniedz pērnā gada rezultātu.

«Bankas aktīvi ir pārsnieguši miljarda eiro atzīmi - likumsakarīgi, tas noticis kādu laiku pēc aktivitātēm, ko pērn veica jaunā bankas vadības komanda – jauna zīmola ieviešanā, produktu izstrādē, jaunu tirgu apgūšanā un klientu piesaistē, daudz aktīvākā mārketingā. Esmu gandarīts, ka klienti ir novērtējuši mūsu piedāvātos finanšu risinājumus, un varu teikt, ka šogad Norvik Banka turpinās piedāvāt jaunus produktus un ieies jaunos tirgos,» saka Norvik Bankas valdes priekšsēdētājs Olivers Bramvels.

Veiksmīgi turpinot pērn sākto attīstības stratēģiju, bankai salīdzinājumā ar 2014.gada atbilstošo periodu izdevies par 40,7% palielināt operatīvo ienākumu, tai skaitā par 222,2% pieauguši tīrie procentu ienākumi, par 47,2% palielinājās ienākumi no valūtas maiņas operācijām, komisijas ienākumiem pieaugot par 1,6%. Klientu noguldījumi pieauguši par 8,9% un pakārtotās saistības par 71%.

Papildus Latvijas tirgum Norvik Grupa caur meitas uzņēmumiem šobrīd strādā arī Krievijā un Lielbritānijā, un plāno atklāt jaunas pārstāvniecības Kazahstānā un Ukrainā.

Bankas kapitāla pietiekamības rādītājs uz 31.03.2015. bija 14,53%, savukārt likviditātes rādītājs pārskata perioda beigās sasniedza 64,97%.

Norvik Banka nemainīgi saglabā līdera pozīciju Latvijā pēc klientu apkalpošanas centru skaita un ģeogrāfiskā pārklājuma, iespēju robežās piedāvājot Latvijas iedzīvotājiem ērtu un pilnvērtīgu servisu dzīvesvietas vai darba vietas tuvumā septiņās filiālēs (ieskaitot Bankas centrālo biroju) un 67 apkalpošanas centros 16 Latvijas pilsētās. Pēc aktīvu apjoma Norvik Banka ir astotā lielākā Latvijas komercbanka.

2015.gada martā Norvik Banka sāka vērienīgu sociālo kampaņu – «Latvijas Vikipēdijas maratons», kuras mērķis ir veicināt Vikipēdijas latviešu valodā papildināšanu ar jauniem rakstiem. Kampaņā Banka ir piesaistījusi partnerus (Latvijas Universitāti, Valsts Valodas centru, portālu Delfi, Latvijas Radio) un veikusi komunikācijas aktivitātes, lai divkāršotu Vikipēdijas rakstīšanas intensitāti un līdz Latvijas simtgadei tiktu sasniegta 100 tūkstošu rakstu atzīme Vikipēdijā latviešu valodā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu