Latvijā aptiekās medikamentu realizācija pērn pieaug par 2,1%

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens /LETA

Latvijā pagājušajā gadā aptiekās medikamentu realizācija palielinājusies par 2,1% jeb 6,07 miljoniem eiro salīdzinājumā ar 2013.gadu, sasniedzot 293,95 miljonus eiro bez pievienotās vērtības nodokļa, liecina Zāļu valsts aģentūras apkopotie dati.

Tās dati atklāj, ka 2014. gadā ir pieaugusi medikamentu realizācija no vispārēja tipa aptiekām gan fiziskām, gan juridiskām personām -attiecīgi par 2,6% un 15%.

Zāļu valsts aģentūrā norādīja, ka starp lielākajām 20 vispārēja tipa aptiekām pēdējos gados praktiski izmaiņas nav bijušas un to kopējā tirgus daļa ir 20,25%.

Pērn vadošajās piecās pozīcijās starp vispārējā tipa aptiekām bija Rīgas aptiekas - «Medelens» aptieka Linezera ielā 3, «Sentor Farm aptiekas» aptieka «Mēness aptieka-7», kas atrodas Hipokrāta ielā 4, «Saules aptieka» aptieka «Saules aptieka-10», kas atrodas Brīvības ielā 68, «Farma Balt aptieka» aptieka «Paula Stradiņa aptieka», kas atrodas Pilsoņu ielā 13, kā arī «Sentor Farm aptiekas» aptieka «Sentor aptieka-20», kas atrodas Linezera ielā 6.

Pirmo reizi šajā sarakstā ir iekļuvusi aptieka no Saldus - «Saldus Zaļā aptieka» ierindojusies 19.vietā.

Vispārēja tipa aptieku tīklu (trīs un vairāk aptiekas) īpatsvars tirgū turpina pieaugt un 2014.gadā bija 68% no kopējā aptieku medikamentu apgrozījuma (2013.gadā – 59%). Tostarp «Sentor Farm aptiekas» tirgus daļa bija 28%, «Benu aptieka Latvija» - 10%, «Euroaptieka Farmācija» - 9%, «A Aptiekas» - 9%, bet «Latvijas Aptieka» - 4%.

Dati apkopoti par 782 vispārēja tipa aptiekām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu