Rīgas pašvaldība izsniegusi 111 atļaujas āra kafejnīcu atvēršanai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Rīgas pašvaldība izsniegusi jau 111 atļaujas pavasara/vasaras sezonas komercdarbībai, pastāstīja Rīgas domes pārstāvis Uģis Vidauskis.

Uz 31.martu pašvaldībā pavisam izskatīti 143 iesniegumi. Salīdzinājumam, pagājušajā gadā šajā pašā laikā bija saņemti un izskatīti tikai 108 iesniegumi.

Pavasara/vasaras sezona ilgst no 1.aprīļa līdz 31.oktobrim.

Jau ziņots, ka Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas (LVRA) biedri izrādījuši neapmierinātību ar apgrūtināto atļauju saņemšanu āra kafejnīcu izveidošanai galvaspilsētā.

Kā pastāstīja LVRA izpilddirektore Santa Graikste, LVRA biedri norādījuši, ka būvvaldē iesniegtie dokumenti atļauju saņemšanai «iesprūst», tajā pašā laikā neviens nepaskaidro, kur konkrētajā gadījumā ir problēma, kādēļ tie netiek virzīti tālāk.

Rīgas pilsētas būvvaldes sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Ilze Žūka skaidroja, ka atļauju izsniegšana norit lēnāk, ņemot vērā jauno būvniecības likumu, kas paredz, ka smagnējākām āra kafejnīcu būvēm nepieciešams paskaidrojuma raksts vai būvprojekts. Tāpat būvvalde, ņemot vērā iepriekšējo gadu pieredzi, skrupulozāk vērtē arī citus iesniegtos āra kafejnīcu risinājumus, kas varētu paildzināt dokumentu izskatīšanas laiku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu