«Lattelecom» ir apmēram pusmiljons fiksēto telefonlīniju pieslēgumu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Elektronisko pakalpojumu sniedzējam «Lattelecom» šobrīd ir apmēram pusmiljons fiksēto telefonlīniju pieslēgumu, intervijā Latvijas Radio informēja «Lattelecom» valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.

Viņš gan atzina, ka pēdējos gados fiksētā telefona izmantošana līdz ar mobilo sakaru izplatību ir ievērojami sarukusi.

«Protams, šo pieslēgumu skaits samazinās kopā ar ieņēmumiem, taču joprojām būtisks iedzīvotāju skaits šo pakalpojumu lieto un tas ir būtisks [»Lattelecom«] ieņēmumu avots,» teica Gulbis.

«Lattelecom» koncerns pērn nopelnījis 30,1 miljonu eiro, kas ir par 7% vairāk nekā 2013.gadā, savukārt kompānijas apgrozījums palielinājies par 1,5% - līdz 191 miljonam eiro.

«Lattelecom» piedāvā integrētus elektronisko sakaru un informācijas tehnoloģiju (IT) pakalpojumus, sniedz telekomunikāciju, tīklu projektēšanas un izbūves pakalpojumus, nodrošina datu pārraides un IT infrastruktūras risinājumus, interneta un kontaktu centra pakalpojumus, kā arī biznesa procesu ārpakalpojumus. Skandināvijas koncernam «Telia Sonera» patlaban pastarpināti pieder 49% «Lattelecom» daļu, bet Latvijas valstij - 51%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu