«airBaltic» apsver iespēju atsākt lidojumus uz Dublinu, varētu lidot arī uz Korku

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas nacionālā aviokompānija «airBaltic» apsver iespēju atsākt lidojumus uz Īrijas galvaspilsētu Dublinu, kā arī sākt lidot uz Īrijas pilsētu Korku, portālam «Irish Travel Trade News» paziņojis uzņēmuma izpilddirektors Martins Gauss.

«Mēs visu laiku izskatām iespēju atsākt lidojumus uz Dublinas lidostu, un Korkas lidosta arī ir interesanta,» Dublinas apmeklējuma laikā sacījis Gauss.

«Dublina mums bija labs maršruts, ņemot vēra lielo Latvijas iedzīvotāju skaitu Īrijā,

bet «Ryanair» bija konkurents tiešajos lidojumus, tādēļ tas nebija tik ienesīgs kā citi maršruti. Tomēr Īrija ir nozīmīgs tirgus, un vidējā līdz ilgtermiņā tam būtu jābūt labi savienotam,» viņš norādīja.

«Rīga - Dublina - ASV ir arī labākā iespēja transatlantiskajai satiksmei, un būtu loģiski runāt ar [Īrijas nacionālo aviokompāniju] «Aer Lingus» par lidojumu sadarbību (codeshare),» piebilda Gauss.

«Korkas lidosta arī būtu interesanta, bet mēs, iespējams, vispirms ieviesīsim citus, ienesīgākus maršrutus,» informēja Gauss.

«No 2016.gada mūsu izaugsmi vairs neierobežos Eiropas Savienība (ES), pagātnes tiesiskās problēmas ir atrisinātas, lidsabiedrība šobrīd strādā ar peļņu, un mums ir viena no zemākajām izmaksu bāzēm Eiropā,» uzsvēra «airBaltic» izpilddirektors.

«Mūsu restrukturizācija sākas 2011.gadā, un šobrīd mēs varam piesaistīt īsto privāto investoru. Mēs arī varam izskatīt iespēju lidos uz Dublinu no Tallinas un Viļņas, bet tās apkalpotu mazākas kopienas Īrijā un mums vajadzētu arī izpētīt konkurentus [tajos] maršrutos,» norādīja Gauss.

Lidojumus uz Dublinu «airBaltic» pārtrauca 2011.gadā.

«airBaltic» nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz aptuveni 60 galamērķiem. Kompānijas lielākā īpašniece ir Latvijas valsts ar 99,8% akciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu