«Maxima» pārstāvis: tie ir mīti, ka kasieriem veikalos jāsēž pamperos

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Tie ir mīti, ka kasieriem «Maxima» lielveikalos jāsēž pamperos, pirmdien Saeimas Zolitūdes traģēdijas parlamentārās izmeklēšanas komisijā, atbildot uz deputātu jautājumiem, sacīja lielveikala «Maxima» pārstāvis Ivars Svilāns.

Latvijas Reģionu apvienības (LRA) deputāts Mārtiņš Šics norādīja, ka vieni no lielākajiem pārmetumiem lielveikalam «Maxima» bija par attieksmi pret veikala darbiniekiem, tostarp darba grafikiem, kas neļauj kasieriem apmeklēt tualeti. «Viņi ir burtiski spiesti sēdēt pamperos pie kasēm,» teica parlamentārietis.

Savukārt «Maxima» pārstāvis šādus izteikumus dēvēja par mītiem. «Mīti par kasieru sēdēšanu pamperos - viņi ir mazliet aizvainoti par tādām lietām,» atzina Svilāns. Lielveikala vadība esot veikusi virkni pasākumu, lai uzlabotu darba vidi uzņēmumā. «Ļoti daudzu darbinieku slodzes un grafiki ir būtiski samazināti, arī virsstundu apmērs,» uzsvēra «Maxima» pārstāvis.

Svilāns informēja, ka «Maxima» ik mēnesi izmaksā pabalstus traģēdijā cietušo bērniem. Kopumā līdz pilngadības sasniegšanai tiek piešķirti 24 pabalsti 711 eiro vērtībā katru mēnesi. Viņš atzina, ka grūtības sagādājis partnerattiecību jautājums, jo vairākās ģimenēs bērnu vecāki nav precējušies. «Mēs to esam jutuši kā tīri praktisku apgrūtinājumu,» paskaidroja uzņēmuma pārstāvis.

Pagājušajā gadā «Maxima» uzdevusi speciālistiem pārbaudīt visas veikalu un biroju ēkas, loģistikas centrus, par kuriem saņemti būvinženieru atzinumi. Uzņēmums arī radījis videomateriālus, lai apmācītu darbiniekus, kā rīkoties gadījumos, kad iedarbojas trauksmes signalizācija.

2013.gada 21.novembrī, iegrūstot lielveikala «Maxima» jumtam Rīgā, Zolitūdē, dzīvību zaudēja 54 cilvēki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu