Tirgotāju alianses «Aibe» konsolidētais apgrozījums pērn - € 409 miljoni

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Baltijas tirgotāju alianses «Aibe» konsolidētais apgrozījums Latvijā un Lietuvā pērn bija 409 miljoni eiro, kas ir 18% pieaugums salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu, informēja SIA «Latvijas tirgotāju kooperācija «Aibe«» («Aibe») valdes loceklis Uldis Priekulis.

Kompānijas pārdošanas ieņēmumi Latvijā veidoja 131 miljonu eiro, kas savukārt ir par 22% vairāk salīdzinājumā ar 2013.gadu.

Kā norādīja Priekulis, pieaugums skaidrojams ar realizēto akciju lielo skaitu un pircējam pievilcīgām cenām, kā arī veiksmīgi īstenotām centralizētajām preču piegādēm alianses partneriem.

«Mazumtirdzniecības uzņēmumiem nepieciešams apvienoties, lai piegādātāji piedāvātu labākus un izdevīgākus sadarbības nosacījumus. Ikviens veikals pastāvīgi saņem preces no centrālajām noliktavām, kā arī no tiešajiem piegādātājiem. Alianse īsteno vienotu reklāmas komunikāciju, cenu akcijas, lojalitātes programmas. Partneriem tiek piedāvāts finansējums jaunu tirdzniecības telpu iegādei, esošo telpu atjaunošanai, kā arī jaunu telpu būvēšanai,» sacīja Priekulis.

Viņš norādīja, ka šogad plānots palielināt veikalu skaitu aptuveni par 5%, atjaunot 30 aliansē esošus veikalus, paplašināt un palielināt sortimentu, stabilizēt preču pozīcijas reģionos.

«Latvijas tirgotāju kooperācija «Aibe«» nodarbojas ar loģistiku, pakalpojumu sniegšanu uzņēmuma tīkla partneriem un mazumtirdzniecību. Kompānijai pieder vairāk nekā 1090 veikali Latvijā un Lietuvā.

«Latvijas tirgotāju kooperācija «Aibe«» dibināta 2002.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 24 188 eiro. «Aibes» lielākais akcionārs ir Lietuvā reģistrētā kompānija «UAB Aljanses Aibe» (91,94%). Uzņēmumam ir arī vairāk nekā desmit mazo akcionāru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu