Asociācija: Latvijas ražotāji var attīstīt saldētas liellopu gaļas eksportu uz Ķīnu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Latvijas gaļas ražotāji var attīstīt saldētas liellopu gaļas eksportu uz Ķīnu, aģentūrai BNS sacīja Latvijas Gaļas ražotāju un pārstrādātāju asociācijas valdes priekšsēdētājs Guntis Piteronoks.

«Ķīnā varētu būt pieprasījums, varbūt ne pēc mūsu pārstrādes produkcijas, bet pēc gaļas gan,» teica Piteronoks, piebilstot, ka Latvijas gaļas ražotāji uz Ķīnu varētu eksportēt, piemēram, saldētu liellopu gaļu.

Vienlaikus viņš norādīja, ka Latvijas gaļas ražotājiem nav perspektīvas realizēt produkciju Rietumeiropas tirgū, jo tas patlaban ir gana piesātināts. «Gaļas ražotāji šobrīd cīnās par jauniem eksporta tirgiem. Tie paši Polijas, Vācijas, Beļģijas, Spānijas ražotāji, viņiem jau arī ir aizvēries tirgus, tā kā neviens mūs tur [Eiropā] negaida,» sacīja Piteronoks, piebilstot, ka Eiropas tirgu varētu iekarot vien ar kādiem jauniem, inovatīviem produktiem.

Vienlaikus Piteronoks atzīmēja, ka Krievijas noteikto sankciju dēļ vietējā tirgū nav pieaugusi konkurence saistībā ar importēto gaļu.

Latvijas Gaļas ražotāju un pārstrādātāju asociācijas mērķis ir regulāri vākt un apkopot informāciju par gaļas un tās izstrādājumu ražošanai nepieciešamo izejvielu piegādes iespējām, cenām, par produkcijas ražošanas un realizācijas apjomiem un saražotās produkcijas realizācijas tirgu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu