«Swedbank» plāno pārdot tai piederošo graustu Aglonas ielā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

«Swedbank» plāno pārdot tai piederošo ēku Aglonas ielā, ko Rīgas domes Vidi degradējošu būvju komisija atzinusi par A kategorijas graustu.

«Swedbank» ārējās komunikācijas vadītāja Vineta Savicka informēja, ka banka ēku Aglonas ielā bija spiesta pārņemt pēc tam, kad tās iepriekšējais īpašnieks nepildīja savas saistības, tajā skaitā ilgstoši pieļāva īpašuma stāvokļa pasliktināšanos.

Uz laiku kļūstot par ēkas īpašnieku, banka drošības apsvērumu dēļ noslēdza ēkas logus, durvis aprīkoja ar slēdzenēm, kā arī sakopa īpašumu. Īpašuma durvis un aizdarītie logi vairākkārt tika uzlauzti, tomēr katru reizi nodarītie bojājumi tika novērsti. Tika apsvērts ēkas logus aizdarīt aizmūrējot, taču tādējādi tiktu pastiprināts ēkas degradējošais izskats un tas traucētu jaunajam īpašniekam iespējami īsā laikā veikt renovācijas darbus, skaidroja bankas pārstāve.

Patlaban plānots šo īpašumu pārdot. Jaunais īpašnieks ēku varēs attīstīt atbilstoši savām biznesa iecerēm, informēja «Swedbank» ārējās komunikācijas vadītāja.

LETA jau ziņoja, ka Rīgas domes Vidi degradējošu būvju komisija klasificēja «Swedbank» piederošu ēku Aglonas ielā 35 k2 kā A kategorijas graustu un tai piemēroja paaugstināto nekustamā īpašuma nodokli. Tika secināts, ka būve ne tikai degradē pilsētas vidi, bet arī apdraud sabiedrisko drošību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu