Latvijas Biškopības biedrība: medus cenas līdz vasarai, visticamāk, nemainīsies

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Medus cenas līdz vasarai, visticamāk, nemainīsies, aģentūrai BNS prognozēja Latvijas Biškopības biedrības (LBB) vadītājs Armands Krauze.

«Pašlaik ir jāsaprot, kā ir ziemojušas bites. Ir bijuši signāli, ka atsevišķiem biškopjiem slikti, bet citi atkal saka, ka ļoti labi. Kā būs, to mēs redzēsim vēlāk, savelkot galus kopā, jo tā informācija, kas ienāk pašlaik, ir pretrunīga. Protams, atkarībā no tā, kā saimes būs pārziemojušas, arī mēs varam prognozēt, kas tālāk būs. Protams, vēl ietekmēs arī laika apstākļi, ko mēs nevaram prognozēt. Es domāju, ka tuvākajā laikā būtiski medus cenas nemainīsies,» sacīja Krauze.

Viņš arī piebilda, ka patlaban medus cenas ir salīdzinoši zemas, līdz ar to biškopjiem ir svarīgi attīstīt eksportu. «Pašlaik cena kopumā ņemot ir zema un izmaksas aug, tā kā mēs ceram uz eksportu un tādā veidā arī nopelnīt,» sacīja Krauze, piebilstot, ka biškopji patlaban meklē medus realizācijas iespējas Eiropas valstīs, kur šoziem dažas kravas jau ir izdevies realizēt. Savukārt eksporta attīstība uz tālākām valstīm ir ieceres līmenī, piebilda Krauze.

LBB ir lielākā lauksaimniecības nozaru organizācija Latvijā, kura apvieno vairāk nekā 2600 biedru - lauksaimniekus, kas nodarbojas ne tikai ar biškopības produkcijas ražošanu, bet pārstāv arī citas lauksaimniecības nozares.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu