Euroaptieka: aptieku tirgū ir viena no sīvākajām konkurencēm

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Latvijā aptieku tirgū ir viena no sīvākajām konkurencēm, intervijā aģentūras BNS biznesa informācijas portālam «Baltic Business Service» sacīja aptieku tīkla «Euroaptieka» valdes priekšsēdētājs Māris Lūks.

«Ja man ir jāvērtē subjektīvi, tad es teiktu, ka aptiekas pašlaik ir viena no «Top3» industrijām, kurās valda smagākā konkurence. Konkurence ir diezgan skarba, un notiek cīņa par katru farmaceitu, par katru aptieku, par katru klientu. Tādēļ šajā biznesā, lai nezaudētu, ir jādarbojas ļoti pārdomāti un stratēģiski pareizi, kā arī jāspēj ātri reaģēt uz tirgus maiņu vai pieprasījumu,» teica Lūks.

Savukārt uz jautājumu, kā aptiekām klājas reģionos, Lūks norādīja, ka mazpilsētās un ciemos farmaceitiem un aptiekām nav iespēju tikt pie pietiekami lielas klientu plūsmas.

Pašlaik ar «Euroaptiekas» zīmolu Latvijā strādā aptuveni 50 aptieku. «Euroaptiekas» zīmols pieder uzņēmumam «Euroaphoteca», kuram kopumā ir vairāk nekā 400 aptieku Polijā, Igaunijā, Lietuvā un Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu