ASV atklāta «Valmieras stikla šķiedras» meitasuzņēmuma ražotne

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

ASV, Dublinā, atklāta AS «Valmieras stikla šķiedra» meitasuzņēmuma «Valmiera Glass USA» ražotne. Kā aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā, Latvijas vēstnieks ASV Andris Razāns vakar piedalījās uzņēmuma «Valmiera Glass USA» ražotnes svinīgajā atklāšanas ceremonijā ASV pilsētā Dublinā.

Uzrunājot klātesošos, vēstnieks atzīmēja Latvijas uzņēmuma veiksmi, izmantojot iespējas, ko piedāvā ASV uzņēmējdarbības vide. Vēstnieks vērsa klātesošu uzmanību, ka uzņēmuma ražotne sāk savu darbu ASV laikā, kad apritēs 75 gadi, kopš ASV savā ārpolitikā īstenoja savu neatzīšanas politiku attiecībā uz Baltijas valstu nelikumīgo inkorporāciju PSRS. Šis Latvijas-ASV attiecībās svarīgais notikums rada ļoti pozitīvu fonu ikvienam abu valstu sadarbības veidam. Latvijas uzņēmēju aktivitāte sadarbībā ar ASV partneriem ir viens no svarīgākajiem priekšnoteikumiem ciešām abu valstu politiskajām attiecībām.

ASV ilgtermiņa atbalsts Latvijas neatkarībai un drošībai ir veicinājis arī Latvijas uzņēmumu izaugsmi un nostiprināšanos starptautiskajā vidē, tostarp ASV. «Valmiera Glass» piemērs uzskatāmi apliecina ekonomisko saišu ar ASV nozīmīgo potenciālu Latvijas uzņēmumu izaugsmei, norādīja Razāns.

Uzņēmuma atklāšanas ceremonijā piedalījās un uzrunas teica «Valmiera Glass USA Corp» vadības pārstāvji, Dublinas pilsētas mērs Fils Bests, Valmieras pilsētas mērs Jānis Baiks un Finanšu ministrijas parlamentārais sekretārs Arvils Ašeradens (V).

Kā ziņots, pagājušajā gadā «Valmieras stikla šķiedras» un meitasuzņēmuma «Valmiera Glass USA Corp.» attīstībā investēti kopā 12,9 miljoni eiro, kas ietver jaunu iekārtu iegādi, esošo tehnisko un tehnoloģisko risinājumu modernizēšanu un jaunu produktu attīstību ar mērķi palielināt grupas ražošanas jaudas, kā arī izveidot jaunu ražotni ASV.

«Valmieras stikla šķiedra» iepriekš informēja, ka šogad februārī ir sākta ražošana uzņēmumā «Valmiera Glass USA Corp.» ASV.

«Valmieras stikla šķiedra» dibināta 1996.gada 7.decembrī. Akciju sabiedrības dibināšanas brīdī 49% akciju piederēja Vācijas firmai «Glasseiden Oschatz GmbH», 20% - darbiniekiem, bet vēl 22,95% - dažādām juridiskām un fiziskām personām, kuras akcijas iegādājās publiskā piedāvājumā.

Līdz 1996.gada 7.decembrim darbojās «Valmieras stikla šķiedras rūpnīca», kura dibināta 1963.gada jūlijā.

Patlaban uzņēmuma akcijas pieder «Vitrulan International GmbH» - 36,20%, «P-D Glasseiden Oschatz GmbH» - 26%, «P-D Management Industries-Tehnologies GmbH» - 23,93%.

«Valmieras stikla šķiedras» akcijas kopš 1997.gada 24.februāra tiek kotētas «Nasdaq Riga» Otrajā sarakstā.

«Valmieras stikla šķiedras» mātesuzņēmuma apgrozījums 2013.gadā bija 84,67 miljoni eiro un tīrā peļņa - 5,022 miljoni eiro. 2012.gadā mātesuzņēmuma apgrozījums bija 71,01 miljons eiro, bet peļņa - 3,86 miljoni eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu