Stividoriem gads sācies veiksmīgi; Krievijas sankciju ietekmi nejūt

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas Stividorkompāniju asociācijas uzņēmumiem 2015.gads ir sācies veiksmīgi - kravu ir vairāk nekā pērn attiecīgajā laikā, pastāstīja asociācijas vadītājs Uldis Papāns.

Viņš skaidroja, ka pašlaik Krievijas sankcijas stividorus kopumā nav ietekmējušas un kravu esot vairāk nekā pagājušajā gadā. Atsevišķa situācija gan ir Ventspils ostā, kur saistībā ar Krievijas kompānijas «Uralvagonzavod» iekļaušanu Eiropas Savienības «melnajā sarakstā» samazinājies pārkrauto kravu apmērs. Ventspils brīvosta aprēķinājusi, ka zaudējumi ir aptuveni 500 tūkstošu eiro apmērā mēnesī.

Pēc viņa teiktā, asociācijas uzņēmumu noslēgtie līgumi ar kravu īpašniekiem, aģentiem ir spēkā un tie lauzti netiek. Asociācijas biedriem būtisku finansiālo problēmu neesot, lai gan kravas vienmēr varētu vēlēties vairāk. Kompānijas aktīvi strādā pie jaunu kravu piesaistes.

Savukārt, komentējot Rīgas brīvostas lēmumu no šā gada par 6,9% paaugstināt palielināt kravas un kanāla maksas, Papāns atzina, ka tur asociācija neko nevar izdarīt. «Protams, ka šādi lēmumi iesit pa kabatu uzņēmējiem. (..) Vai ir iespēja cīnīties? Nav. Mēs varam rakstīt, iebilst, teikt, ka būs ietekme uz peļņu, bet ar pieņemtiem lēmumiem nevar cīnīties,» teica asociācijas vadītājs.

Prognozes par to, kāds asociācijas uzņēmumiem 2015.gads varētu būt kopumā, Papāns gan nevēlējas paust, to skaidrojot ar lielo neskaidrību ģeopolitiskajā situācijā un tās potenciālo ietekmi uz tranzīta nozari.

Latvijas Stividorkompāniju asociācija ir dibināta 1997.gadā. Tā pārstāv biedru intereses vietējā un starptautiskā līmenī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu