Februārī būvniecības izmaksas pieauga par 0,1%

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Šā gada februārī, salīdzinot ar janvāri, būvniecības izmaksu līmenis Latvijā pieauga par 0,1%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati.

Būvmateriālu cenas pieauga par 0,1%, bet strādnieku darba samaksa, kā arī mašīnu un mehānismu uzturēšanas un ekspluatācijas izmaksas būtiski nemainījās.

Salīdzinot ar iepriekšējā gada februāri, būvniecības izmaksas pieauga par 1,8%.

Strādnieku darba samaksa palielinājās par 7,6%, mašīnu un mehānismu uzturēšanas un ekspluatācijas izmaksas – par 1,9% un būvmateriālu cenas – par 0,2%.

2015. gadā datus par būvniecības resursu cenām sniedz ap 190 būvuzņēmumu un ap 30 tirdzniecības uzņēmumu. Būvizmaksu indeksa aprēķinos papildus tiek izmantotas arī būvmateriālu cenas, ko uzņēmumi sniedz rūpniecības ražotāju un importa cenu indeksu aprēķiniem.

Cenu pētījuma izlasē iekļauti būvuzņēmumi, kam 2014.gadā bija lielākais pašu spēkiem veiktais būvdarbu apjoms. 60% šo uzņēmumu pašu spēkiem veikto darbu apjoms pārsniedza 1 miljonu eiro gadā, no tiem 27% uzņēmumu darbu apjoms bija virs 5 miljoniem eiro gadā. Tirdzniecības uzņēmumu atlases kritērijs ir to apgrozījuma lielums un specializācija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu