Labākās būves un būvnozares profesionāļi Latvijā

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Vērienīgā un svinīgā ceremonijā ar būvniecības nozares, valsts institūciju, pašvaldību un vēstniecību pārstāvju dalību 2015. gada 19. martā Mazajā Ģildē tika noskaidroti divu konkursu – «Latvijas Būvniecības Gada balva 2014» un «Gada būvinženieris Latvijā 2014» – laureāti.

Galveno balvu «Grand Prix» saņēma divas 2014. gadā pabeigtas ievērojamas ēkas, kuras, lai gan atšķirīga tipa, ir līdzīgas pēc saturiskā uzdevuma – tām ir būtiska nozīme kultūras mantojuma saudzēšanā un sabiedrības izglītošanā. «Grand Prix» balvu saņēma Rundāles pils un Latvijas Nacionālās bibliotēkas jaunbūve.

Saskaņā ar konkursa nolikumu bija iespējams pieteikt ārpus Latvijas būvētus objektus, ja to nozīmīgā realizācijas daļā piedalījušies Latvijas pilsoņi vai uzņēmumi. Šādas būves ir pierādījums Latvijas intelektuālā un materiālā eksporta potenciālam. Uz šā pamata konkursam tika pieteikta ielu rekonstrukcija un estakādes būve Viļņā, Lietuvā, kas ieguva godalgotu vietu.

Kopumā «Latvijas Būvniecības Gada balvas 2014» konkursā ēkas un būves tika vērtētas deviņās nominācijās. Savu simpātiju balvu pasniedza arī tvnet.lv – nominācijas «Restaurācija» laureātam Bauskas pils jaunajai daļai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu