Krievija autobūves nozares atbalstam novirzīs 25 miljardus rubļu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Krievija valsts grūtības pārdzīvojošās autobūves nozares atbalstam gatavojas novirzīt aptuveni 25 miljardus rubļu (390 miljonus eiro), piektdien paziņoja Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs.

Krievijas autobūves nozare pēdējā laikā piedzīvo grūtus laikus, jo automašīnu pārdošanas apjoms valstī ir būtiski samazinājies, ņemot vērā Krievijas ekonomikas nedienas, kas galvenokārt skaidrojamas ar naftas cenu samazināšanos pasaules tirgū un Rietumu noteiktajām sankcijām Krievijai par tās lomu Ukrainas krīzē.

Valdības izziņotie pasākumi ietvers kredītu izmaksu samazināšanu automašīnu iegādei, kā arī valsts institūciju īstenotas automašīnu iegādes programmas.

Autobūves nozares atbalsta pasākumi Krievijā tiek prezentēti dienā, kad Vācijas autobūves uzņēmums «Volkswagen» paziņoja par plāniem samazināt ražošanas apjomu Krievijā.

«Volkswagen» piedāvās darbiniekiem kompānijas rūpnīcā Kalugā brīvprātīgi pamest darbu. Tāpat rūpnīcā plānots ieviest četru darba dienu nedēļu, kā arī samazināt maiņu skaitu no trijām līdz divām.

Pagājušajā nedēļā par Krievijas tirgus pamešanu un rūpnīcas slēgšanu Sanktpēterburgā paziņoja ASV autobūves koncerna «General Motors» Vācijas struktūrvienība «Opel».

Savukārt Dienvidkorejas autobūves uzņēmums «SsangYong Motors» pagājušajā nedēļā paziņoja, ka tas jau gada sākumā apturējis automašīnu piegādes Krievijas tirgum.

Saskaņā ar oficiālo statistiku jaunu automašīnu pārdošana Krievijā februārī, salīdzinot ar pagājušā gada attiecīgo mēnesi, samazinājās par 38%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu