«Lufthansa» pilotu streika dēļ sestdien atceļ pusi paredzēto tālo un kravas reisu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Vācijas nacionālā aviokompānija «Luftahnsa» piektdien paziņoja, ka tā pilotu streika dēļ ir atcēlusi apmēram pusi sestdien paredzēto tālo un kravas lidmašīnu reisu.

«Lufthansa» informēja, ka ir atcēlusi 74 no 160 sestdien paredzētajiem starpkontinentālajiem reisiem. Šis lēmums ietekmēs apmēram 20 000 pasažieru.

Ir atcelti arī apmēram 60% «Lufthansa» kravu pārvadājumu meitsabiedrības «Lufthansa Cargo» reisu.

Lidsabiedrības pilotu streiks turpinās jau četras dienas.

Kopumā streiks ir ietekmējis apmēram 220 000 pasažieru.

Jau ziņots, ka pilotu arodbiedrība pirmdienas vakarā nolēma trešdien rīkot 24 stundu streiku, attiecinot to uz tuvajiem un vidējas distances reisiem. Otrdienas vakarā tā nolēma rīkot 24 stundu streiku arī ceturtdien un tas skāra tālos un kravas reisus. Piektdien paredzētais streiks attiecas uz tuvajiem un vidējas distances reisiem.

Streiks neietekmē reisus, kurus veic «Lufthansa» zemo cenu meitsabiedrības «Germanwings» un «Eurowings», kā arī tās meitsabiedrības «Swiss Airlines» un «Austrian Airlines».

Kopš pērnā aprīļa šis ir 12.streiks saistībā ar «Lufthansa» vadības plāniem mainīt pilotu priekšlaicīgas pensionēšanās nosacījumus.

Pašlaik «Lufthansa» piloti var doties priekšlaicīgā pensijā no 55 gadu vecuma un saņemt līdz 60% no samaksas, kamēr viņi sasniedz vispārējo pensionēšanās vecumu 65 gadus, taču aviokompānijas vadība plāno palielināt priekšlaicīgās pensionēšanās vecumu un iesaistīt pilotus pensiju finansēšanā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu