«Nordic Foods Holding» tirgos saldējumu un citus piena produktus Ķīnā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Igaunijas kompānija «Nordic Foods Holding», kas iegādājusies Lietuvas saldējuma ražotāju «Premia KPC», plāno sākt tirgot Baltijas valstīs ražoto saldējumu un citus piena produktus Ķīnas tirgū.

Kompānijas plāni paredz tirgot piena produktus, tostarp saldējumu, Ķīnā, sadarbojoties ar Ķīnas trešo lielāko piena produktu ražotāju «Bright Foods».

«Ukrainas izcelsmes pārtikas rūpnieks Andrejs Beshmeļņickis un viņa pārtikas kompāniju starptautiskā grupa «Food Union», kas iegādājās «Premia Baltics», jau kādu laiku strādā ar domu ieiet Ķīnas tirgū un šie plāni sāk realizēties,» aģentūrai BNS sacīja «Nordic Foods Holding» valdes locekle Katre Kevaska, norādot, ka Ķīna ir pasaulē lielākais piena produktu importētājs.

«Sadarbojoties ar Ķīnas trešo lielāko pārtikas grupu «Bright Foods» mūsu mērķis ir paplašināt Ķīnā piedāvāto produktu skaitu ar Latvijā un citās Baltijas valstīs ražotajiem piena produktiem, tostarp saldējumu, izmantojot mūsu zināšanas un mūsu tirgus augstos un stingros kvalitātes standartus,» viņa norādīja.

«Tajā pašā laikā ir skaidrs, ka konkurence tajā tirgū ir ļoti intensīva, patēriņa ieradumi nedaudz atšķiras no Eiropā esošajiem, un darbība, lai ieietu [Ķīnas] tirgū, prasa laiku,» viņa piebilda.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka Latvijas piena pārstrādātāja «Food Union» akcionārs Beshmeļņickis ar kompāniju «Nordic Foods Holding» un «Shiner Macost» starpniecību ir iegādājies «Premia Foods» meitasuzņēmumu Lietuvā « Premia KPC», kurai pieder Igaunijas uzņēmums «Premia Tallinna Külmhoone», kas savukārt ir «Premia FFL» īpašnieks Latvijā, un Krievijas uzņēmumu «Hladokombinat No1». Tādējādi «Nordic Foods Holding» un «Shiner Macost» pārņem «Premia Foods» saldējuma un saldētās pārtikas biznesu, savukārt «Premia Foods» turpinās nodarboties ar zivju un zivju produktu ražošanu.

«Nordic Foods Holding» ir Igaunijā reģistrēta holdingkompānija, kurai pieder 96,16% akciju «Rīgas piena kombinātā» un 99,9% kapitāla daļu «Food Union».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu